7

Moget och snyggt när sorg och depression får sätta tonen på låtarna på Tears For Fears första album på 18 år.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Med The Tipping Point släpper den brittiska duon Tears For Fears första albumet på hela 18 år och med den följer de upp Everybody Loves a Happy Ending från 2004!

Svensk Pop

Nya albumet presenterar som sig bör ett mognare band, även om jag alltid sett Tears For Fears som just ett moget band om jag ska vara ärlig. Deras nya låtar har ett visst mörker över sig som jag uppskattar. Samtidigt är albumet lite av en bearbetning för Roland Orzabal, vars fru gått bort efter en lång tids sjukdom och som sedan resulterade i djup depression för sångaren. Så att det finns ett mörkt och vemodigt skimmer över låtarna är inte direkt konstigt. Som på den vackra balladen Please be happy, eller den mer pumpande förstasingeln The tipping point som just handlar om sorgen efter att blivit av med någon du älskar. Låtar och ämnen som definitivt kräver ett långt liv bakom sig för att kunna skriva.

Men allt är inte bara moll och vemod. Det finns en del mer upptempo låtar också, så som singeln Break the man där bandet sjunger om att det borde vara med jämlikhet mellan könen.
Bäst blir nog när bandet lånar lite (väl mycket) från Niklas Strömstedts klassiker Sista morgonen som de gör på Master plan. Men för min del stör inspirationen inte ett dugg. Låten är så sjukt snyggt arrangerad att jag bara blir lycklig.

Jag skulle säga att The Tipping Point är ett bra och moget album för oss 40-plusare, som fortfarande vill ha lite svulstiga arrangemang, men ändå lagom. Min tanke inför den första gången jag lyssnade på albumet var att jag säkert skulle tycka det var ganska tråkigt, för jag har aldrig varit ett stort hardcore-fan av Tears For Fears. Men detta blev en positiv överraskning måste jag säga. Saknar absolut en stor hit – det finns ingen Everybody wants to rule the World, Mad World eller Shout på plattan. Men det är en snygg och värdig helhet, som jag tycker tilltalade mig. Men det är väl också så, att de ärligaste och bättre låtarna kommer oftast från stora tragedier. The Tipping Point är absolut ett bevis på det.

Kolla gärna in intervjun med Zane Lowe från Apple Music här också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.