Idag säger vi hurra och grattis till Cornelia Jakobs som fyller 30 år.
Det firar hon igenom att släppa den emotionella singeln Fine. En låt där sångerskan belyser den mentala ohälsa som artisten dragits med och som ledde till utmattningsdepression.
Fine är producerad av artisten själv och resultatet är naket, ärligt och väldigt snyggt. Speciellt när hon övergår till svenska i outrot av låten. Detta är faktiskt Kornelias första låt som hon producerat helt själv.

Favoriter Apple Music

Om låten och arbetet berättar hon för bloggen.

”Versen till Fine skrev jag tillsammans med Emma Bertilsson, Carl Silvergran och Felix Flygare på ett låtskrivarcamp för typ fem år sedan, en låt som hamnade i byrålådan. Så en natt tre år senare så fick jag den versen på huvudet och så kom den här refrängen till mig precis när jag skulle somna. Några månader efter det hade jag en märklig dröm där jag under ett krig började sjunga det som kom att bli det svenska sticket/outrot. Jag spelade in demon i mitt sovrum mitt i en utmattningsdepression – det är fortfarande den sången och det ostämda pianot jag hade i sovrummet som är kvar i slutproduktionen. Sedan dess har jag suttit i månader och slipat melodier, text, lärt mig pluggar och lekt i logic-funktioner, spelat in regn från Sörbyn och några av mina fantastiska musikervänner har lagt glittrande gitarr- och piano-adderingar och inte minst hjälpt mig strukturera upp mitt kaosiga projekt.
Så med lite hjälp på vägen av både vänner och psykologer har jag nu äntligen slutfört min första egna produktion och är heller inte längre slav under utmattningsdepressionen. Jag kommer alltid vara en bergochdalbana, men jag känner mig som en lyckligare och friare människa nu. Den här låten blir ett typ av bokslut på den ’deprimerade Cornelia’. För sen jag har börjat må bättre, har jag hittat tillbaka till mina rötter och till glädjen och peppen till musiken. Från och med nu kommer det bli mindre av sköra mörka ballader och mer rock’n’roll-röj!! Längtar till denna festival-sommar!”

Nu hejar vi Cornelia till en seger i Melodifestivalen med låten Hold me closer på lördag.
Det är hon verkligen värd!

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.