Sofi Tukker släpper snart albumet Treehouse och delar nu med sig av singeln Forgive Me ett av plattans mer meditativa nedslag. Låten i sig handlar om motståndskraft, radikal självacceptans och glädje. Trogen att arbeta med globala förmågor har artisten valt att slå ihop sin kreativitet med  den turkiske producenten Mahmut Orhan vars stråkarrangemang på låten hämtar inspiration från traditionell turkisk musik.

Nordiska Favoriter

Forgive Me handlar om att förlåta sig själv för det värsta man har någonsin gjort, och att förlåta en annan för den skadat eller orsakat dig att må dåligt. Singeln handlar om att älska någon så mycket att du låter dem hata dig om det är vad de behöver göra för att gå vidare, och att hoppas att personen en dag kommer till förlåtelse på egen hand.”

Sofi Tukker

”Vi skrev den här låten med en av våra favoritartister i världen, den legendariske Mahmut Orhan, och var starkt influerade av Mahmuts turkiska rötter. Hans orkestrering förhöjer verkligen dramatiken och den råa känslan i låten, och väcker längtan. Även om det är dramatiskt och känslosamt får det dig också att vilja dansa. Den har en sexighet som Mahmut ofta har i sin musik, som vi älskar.”

Sofi Tukker

Tillhörande video är en av Sofis mest ambitiösa och visuellt starka hittills. Filmad på plats vid Evcik Beach och Kilyos Beach i Istanbul, tar den oss det lilla till det vidsträckta stora med landets klippor vid havet i en bil som rusar. Koreograf är gjord av Tanem Işık ett sexton år gammalt dansfenomen från Istanbul som skildrar Sofis kamp med negativa impulser som kommer ifrån sig själv.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.