The Anchoress (alias Catherine Anne Davies) släpper sitt andra album The Art of Losing i en utökad upplaga med 19 spår. 

Det är ett ljudmässigt ambitiöst album som styrs av Davies mission att skapa ett musikaliskt landskap som känns både naturligt och relevant. Plattan är helt producerad av artisten själv och det är viktigt för hennes att påvisa hur ovanligt det är med kvinna producenter i branschen. 

The Art of Losing kom till i efterdyningarna av flera år av personlig förluster, efter hennes fars förtida död, att ha genomgått behandling för livmoderhalscancer och navigerade flera gånger genom förlust av bebisar. Därav tar skivan tar itu med sorg och en trotsig optimisms cirkulerar kring frågan hur man kan hitta ett syfte mitt i all sorg. 

Albumet har redan fått en våg av kritikerhyllningar och radio-support, samt landat på en topp 40-lista i Storbritannien. Det korades till Årets album av Prog Magazine, samt utsågs till ett av ”2021 års bästa album” av The Sunday Times. Nu kommer alltså deluxeversionen och där finner vi den syntiga singeln, remixad av Dave Eringa, som delar samma namn som albumtiteln, nämligen The Art of Losing.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.