The Anchoress (alias Catherine Anne Davies) släpper sitt andra album The Art of Losing i en utökad upplaga med 19 spår. 

Nordiska Favoriter

Det är ett ljudmässigt ambitiöst album som styrs av Davies mission att skapa ett musikaliskt landskap som känns både naturligt och relevant. Plattan är helt producerad av artisten själv och det är viktigt för hennes att påvisa hur ovanligt det är med kvinna producenter i branschen. 

The Art of Losing kom till i efterdyningarna av flera år av personlig förluster, efter hennes fars förtida död, att ha genomgått behandling för livmoderhalscancer och navigerade flera gånger genom förlust av bebisar. Därav tar skivan tar itu med sorg och en trotsig optimisms cirkulerar kring frågan hur man kan hitta ett syfte mitt i all sorg. 

Albumet har redan fått en våg av kritikerhyllningar och radio-support, samt landat på en topp 40-lista i Storbritannien. Det korades till Årets album av Prog Magazine, samt utsågs till ett av ”2021 års bästa album” av The Sunday Times. Nu kommer alltså deluxeversionen och där finner vi den syntiga singeln, remixad av Dave Eringa, som delar samma namn som albumtiteln, nämligen The Art of Losing.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.