Den kritikerrosade sångaren och låtskrivaren Micah Edwards dyker in i det nya året med singeln Jean Leon. Som även agerar titelspåret från hans kommande album passande nog. Låten är en magnifik uppvisning av Edwards mästerliga låtskrivarförmåga där han väcker en djupt personlig berättelse till liv med en pittoreskt nostalgiska ljudbild. 

Nordiska Favoriter

Inspirationen till låten fångar historien om hans föräldrars äktenskap, titeln Jean Leon, är en kombination av båda deras mellannamn. Sångarens gyllene röst hakar omedelbart tag lyssnaren med en smittsam värmen klädd i retro-doftande skrud. Gnistret från vintage elgitarr och subtiliteten hos smöriga ackord kombineras perfekt ovanpå en skön groovy basgång.

Den slutliga versionen av Jean Leon kom till verklighet under loppet av några år. Edwards skrev den första versionen av låten för att hedra kraften i hans föräldrars äktenskap efter att ha varit med om otrohet. Inspirationen kom till låtskrivaren när de lyckades försonas efter att ha närmat sig bristningsgränsen. Till en början var Jean Leon en hyllad kärlekssång som hedrade en kraftfull kärlek. Några månader senare var dock pappan otrogen igen, och det var då sångarens mamma officiellt lämnade relationen.

Efter att ha utforskat ett spektrum av neo-soul, jazz, lo-fi och pop under de senaste två åren, lämpar Micahs mjuka sång sig för många olika stilar och genrer. Men för sitt debutalbum försökte Micah skapa sitt eget sound. Det här ljudet är specifikt inspirerat av hans kärlek till Jesus, hans fru, Texas, piano, storband och hans mor.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.