Den kritikerrosade sångaren och låtskrivaren Micah Edwards dyker in i det nya året med singeln Jean Leon. Som även agerar titelspåret från hans kommande album passande nog. Låten är en magnifik uppvisning av Edwards mästerliga låtskrivarförmåga där han väcker en djupt personlig berättelse till liv med en pittoreskt nostalgiska ljudbild. 

Inspirationen till låten fångar historien om hans föräldrars äktenskap, titeln Jean Leon, är en kombination av båda deras mellannamn. Sångarens gyllene röst hakar omedelbart tag lyssnaren med en smittsam värmen klädd i retro-doftande skrud. Gnistret från vintage elgitarr och subtiliteten hos smöriga ackord kombineras perfekt ovanpå en skön groovy basgång.

Den slutliga versionen av Jean Leon kom till verklighet under loppet av några år. Edwards skrev den första versionen av låten för att hedra kraften i hans föräldrars äktenskap efter att ha varit med om otrohet. Inspirationen kom till låtskrivaren när de lyckades försonas efter att ha närmat sig bristningsgränsen. Till en början var Jean Leon en hyllad kärlekssång som hedrade en kraftfull kärlek. Några månader senare var dock pappan otrogen igen, och det var då sångarens mamma officiellt lämnade relationen.

Efter att ha utforskat ett spektrum av neo-soul, jazz, lo-fi och pop under de senaste två åren, lämpar Micahs mjuka sång sig för många olika stilar och genrer. Men för sitt debutalbum försökte Micah skapa sitt eget sound. Det här ljudet är specifikt inspirerat av hans kärlek till Jesus, hans fru, Texas, piano, storband och hans mor.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.