Efter att ha gått igenom sin första stora hjärtesorg ville Stef skriva en låt som fångade den där känslan av ett sista försök innan du verkligen går vidare. Med hjälp av drömska element skapar hon en kuslig och nästan euforisk lysning på nya singeln Funeral. 

Nashvillefödda Stef släppte sin mörka poplåt fredagen den 18 februari, bara några dagar efter världens mest kontroversiella högtid Alla hjärtans dag. Oavsett om lyssnarna hade en valentin eller inte, väcker singeln något i alla som får en att minnas nuvarande eller tidigare relationer. Låtens mest framträdande hook är också en som rymmer ett stort mått av melankoli. Om jag dog, skulle den personen ändå komma till min begravning? 

Under det senaste året har stef tagit fansen på en känslomässig, tumultartad resa efter släppet av hennes debutalbum A Glitch in Our Virtual Reality 2021. Miljontals streams och mängder av insiktsfulla berättelser kring de förhoppningar och drömmar hon tidigare haft gör sig nu artisten redo för nästa steg i sin karriär. 

Funeral dyker ännu djupare ner i känslorna och skapar ett utrymme för ebb och flod för de arga, sörjande och krossade hjärtan som i slutändan kan finna tröst och veta att de inte är ensamma i sina känslor.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.