Adam Ulf gör comeback med känslosamma bekännelser om att längta efter kärleken, men att samtidigt vara rädd för att släppa in den. Om något så består väl livet till stora delar av denna ständiga kamp? Men som allra vackrast är ändå kärlek som inte bara utmanar ens världsbild, utan raserar den och bygger någonting nytt. 

”Ni vet då en får ett råd av en närstående du inte är redo för att höra än? Gick igenom ett rätt klurigt relationsuppbrott för en tid sedan. Var helt uppslukad av detta, och använde all min logiska tankekraft till att försöka hantera och lösa situationen. Gick väl sådär. Min mamma sade då till mig: ”Men Adam, du kan ju inte kontrollera kärleken”. Det lät så banalt och klyschigt, men någonting slog an i mig. Där och då blev jag arg och vägrade ta till mig hennes råd. Nu, flera år senare, så sitter den frasen kvar, jag har ett annat perspektiv och ville skriva om upplevelsen.”

Adam Ulf

Love, I can’t control är en storartad samtidigt minimalistisk poplåt som genom en modern produktion långsamt bygger upp till en explosion av synthar, körer och maffiga trummor. Med sina texter ville Adam ta lyssnaren med på en resa genom frid, hopp, melankoli, sorg och förakt. Nya låten markerar den första singeln från kommande EPn som släppas senare i år.

Adam Ulf är soloprojektet för sångaren, låtskrivaren och producenten Adam Olofsson. Genom artisteriet skapas en plats för honom att leva ut sina känslor och ambitioner utan kompromisser och filter. Till vardags arbetar han som låtskrivare, där han samarbetat med några av de största artisterna på den Koreanska och Japanska marknaden. Han är även en av bandmedlemmarna i den svenska pop-trion Vibefabriken. Varför syssla med en sak när man kan göra flera och därtill skickligt utfört? Här är Love, I can’t control

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.