JUNG släpper äntligen sitt andra album Cause In The End You Know That Everybody Dies. Under flera års tid har bröderna Tom och Henrik Ljungqvist gått från klarhet till klarhet och särskilt sig som ”creddiga” artister. För att manifestera detta markerar nya albumet den tredje och sista delen i en trilogi av låtsamlingar som lovar gott för kommande eror. 

Svensk Pop Apple Music

På albumet har de bland annat jobbat med Joakim Berg, Lou Elliotte och kompositören LUCHS. Titelspåret delar samma namn som albumnamnet Cause In The End You Know That Everybody Dies och är en duett med ingen annan än popundret LOVA.

– Vi och LOVA signades ungefär samtidigt så vi har haft stenkoll på varandra och vi har alltid älskat henne och det hon gör. Så det känns fantastiskt kul få ha LOVA med oss på albumsläppet.

JUNG.
Foto: Jonathan Perlmann

Musiken på albumet tar upp livet och döden, sångarnas rädslor för framtiden och svårigheterna i att ta sig framåt i dagens djungel, men också kärleken de känner till familj, vänner och partners.

”Att skriva albumet har fungerat som en terapi för oss. Det har gett oss syfte och en styrka, vilket vi hoppas att musiken i sig kan inspirera andra till i livet. Titeln ”Cause In The End You Know That Everybody Dies” summerar albumet i sin helhet och för oss är det en uppmaning, en positiv sådan. Trots all sorg vi bär på och alla som vi saknar och minns så lever vi vidare, hittar mening, glädje och kärlek. På ett sätt känns det som ett mirakel. Det här albumet är dedikerat till de som vi saknar.”

Foto: Jonathan Perlmann

Albumet inleds och avslutas med Det susar i säven som är inspirerade av filmen med samma namn.

”Det susar i säven är en film som vi alltid såg hemma hos vår mormor när vi var små. Låten är som ett avsked till vår mormor, och när vi spelade in låten var jag och Henrik ensamma i studion och hulkgrät”.

Tom Ljungqvist

På albumet finns också balladen Irreplaceable skriven med bl.a. Lou Elliotte där bröderna hyllar sin egen mamma.

– Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få vara en förlängning av henne, hon har alltid stöttat oss, varit en trygg famn och tröst och dessutom har vi väldigt skoj ihop. Hon är vår ständiga inspirationskälla.

JUNG

Kompositören Patrik Berg Almkvist, mer känd under artistnamnet, LUCHS står för ett av de mer oväntade samarbetena på låten Window In The Clouds

– LUCHS har varit vid vår sida under en lång tid och vi har delat studio väldigt länge. Det en ära att få kröna vår vänskap med Window In The Clouds.

Med ett guldsäljande debutalbum i ryggen, platinacertifierade singlar, utsåld turné, TV-framträdanden på Idol, Musikhjälpen, Idrottsgalan och TV4 Late Night Concert, Topp 10 på radiolistan och mycket mer, har JUNG på ett unikt sätt visat att dom tagit steget från nykomlingar till etablerade artister. Det här känns helt klart som 2022 kan bli deras år. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011