JUNG släpper äntligen sitt andra album Cause In The End You Know That Everybody Dies. Under flera års tid har bröderna Tom och Henrik Ljungqvist gått från klarhet till klarhet och särskilt sig som ”creddiga” artister. För att manifestera detta markerar nya albumet den tredje och sista delen i en trilogi av låtsamlingar som lovar gott för kommande eror. 

Apple Music Svensk Pop

På albumet har de bland annat jobbat med Joakim Berg, Lou Elliotte och kompositören LUCHS. Titelspåret delar samma namn som albumnamnet Cause In The End You Know That Everybody Dies och är en duett med ingen annan än popundret LOVA.

– Vi och LOVA signades ungefär samtidigt så vi har haft stenkoll på varandra och vi har alltid älskat henne och det hon gör. Så det känns fantastiskt kul få ha LOVA med oss på albumsläppet.

JUNG.
Foto: Jonathan Perlmann

Musiken på albumet tar upp livet och döden, sångarnas rädslor för framtiden och svårigheterna i att ta sig framåt i dagens djungel, men också kärleken de känner till familj, vänner och partners.

”Att skriva albumet har fungerat som en terapi för oss. Det har gett oss syfte och en styrka, vilket vi hoppas att musiken i sig kan inspirera andra till i livet. Titeln ”Cause In The End You Know That Everybody Dies” summerar albumet i sin helhet och för oss är det en uppmaning, en positiv sådan. Trots all sorg vi bär på och alla som vi saknar och minns så lever vi vidare, hittar mening, glädje och kärlek. På ett sätt känns det som ett mirakel. Det här albumet är dedikerat till de som vi saknar.”

Foto: Jonathan Perlmann

Albumet inleds och avslutas med Det susar i säven som är inspirerade av filmen med samma namn.

”Det susar i säven är en film som vi alltid såg hemma hos vår mormor när vi var små. Låten är som ett avsked till vår mormor, och när vi spelade in låten var jag och Henrik ensamma i studion och hulkgrät”.

Tom Ljungqvist

På albumet finns också balladen Irreplaceable skriven med bl.a. Lou Elliotte där bröderna hyllar sin egen mamma.

– Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få vara en förlängning av henne, hon har alltid stöttat oss, varit en trygg famn och tröst och dessutom har vi väldigt skoj ihop. Hon är vår ständiga inspirationskälla.

JUNG

Kompositören Patrik Berg Almkvist, mer känd under artistnamnet, LUCHS står för ett av de mer oväntade samarbetena på låten Window In The Clouds

– LUCHS har varit vid vår sida under en lång tid och vi har delat studio väldigt länge. Det en ära att få kröna vår vänskap med Window In The Clouds.

Med ett guldsäljande debutalbum i ryggen, platinacertifierade singlar, utsåld turné, TV-framträdanden på Idol, Musikhjälpen, Idrottsgalan och TV4 Late Night Concert, Topp 10 på radiolistan och mycket mer, har JUNG på ett unikt sätt visat att dom tagit steget från nykomlingar till etablerade artister. Det här känns helt klart som 2022 kan bli deras år. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.