Svenska Anna Gram är artisten, låtskrivaren och producenten som i fredags debuterade med den lysande singeln Ultrarapid. Atmosfärisk sång varvas med organisk instrumentering för att skapa en trollbindande lyssning.

Apple Music

Aktuell med debutsingeln Ultrarapid vad handlar den om? 

Låten handlar om en väldigt intim taxiresa där två personer åker hem från krogen och bara vill ha varandra men det känns som att taxin åker i slowmotion. Jag ville förmedla den känslan som uppstår när man sitter bredvid varandra utan någon beröring men auran är så stark så det känns som att allt ska explodera. Den handlar också om den kärlek som aldrig dör och trots att vi gjort vissa saker hundratals gånger kan det återigen kännas som första gången.

Minns du hur idén till låten föddes?

Jag satt och spelade gitarr i mitt vardagsrum och improviserade ackord och text, och så kom den idén till mig under tiden jag spelade liksom, den här bilden av taxiresan och jag kan själv relatera till det så jag gillade idén och fortsatte skriva på feeling bara.

Soundet är väldigt atmosfäriskt och luftigt med en singer/songwriter touch. Hur har du kommit fram till den här ljudbilden? 

Till en början tänkte jag att jag skulle hålla den helt akustisk, jag och gitarren och lite skitigt sound så att det skulle låta så genuint hemmabakat som det var, men så började jag leka lite mer med ljudbilden och spelade in distanta synthar och munspel för att hitta ett mer nattligt sound. Jag tänkte mest ”vad tycker jag låter gött?”

Hur skulle du själv beskriva ditt sound? 

Jag har nog ett lite vemodigt sound, textmässigt gillar jag att använda ett vardagligt språk som är lätt att relatera till men själva soundet för mig är ofta byggt på färger, atmosfärer och känslor. Jag vill liksom bygga ett landskap där musiken och texten befinner sig i samma värld. Ultrarapid drar lite mera åt det akustiska hållet jämfört med musik jag brukar skriva och producera men jag gillar när olika element möts.

Låten bär på en hel del organisk instrumentering och även munspel. Spelar du alla instrument själv (i synnerligt munspelet)?

Haha, det är korrekt, jag spelar alla instrument själv, även munspelet!

Tillhörande cover är snyggt mystiskt och går i färger cyan och rött. Vad är storyn bakom valet av den bilden?

Haha, det är lite kul faktiskt.. jag ville ha ett omslag med en bil där framlyktorna lyser upp i mörkret.. och jag har ingen bil personligen! MEN så kom jag på att jag har två leksaksbilar med inbyggd belysning så jag ställde dom på mitt badrumsgolv i mörkret och fuktade golvet så att det skulle se ut som regn. Sedan tog jag kortet och redigerade bilden med färger som jag tyckte passade och som framhävde titeln.

 Som jag förstår producerar du din egen musik, är du självlärd eller har du gått utbildning? 

Jag är från början självlärd. Jag bestämde mig för att jag skulle lära mig producera musik så jag kunde få mer frihet i låtskrivarprocessen. I tre år övade jag på att ”prodda” och sedan sökte jag in till Högskolan för scen och musik i Göteborg. Jag kom in och nu går jag mitt sista år på Musik och ljudproduktionsprogrammet där.

Skriver du alla dina låtar också?  

Yes, det stämmer!

Vilka är dina musikaliska influenser och go-to genres när du skriver din egen musik? 

Alltså vanligtvis tar jag mycket inspiration från The Weeknd, älskar produktionerna bakom hans låtar (även om det är svårt att höra i Ultrarapid). Men vill också nämna Veronica Maggio som jag tycker är ett geni! Så ah, det blir mest pop för mig, men jag lyssnar på och uppskattar det mesta och är öppen för nya genres.

Vad kan vi vänta oss av ditt musikår 2022? 

Mer musik! Jag har många låtar att dela med mig av.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.