Men nej!
Det var ju ett bra och förvånansvärt starkt startfält denna vecka. So väljer man John Lundvik som vinnare? En mellanjölk-bröllopslåt som varesig stod ut eller var direkt bra. Den var mer… meh?
Jo, John är säker och har en bra röst, men det är en förbannat tråkig låt. Så varför valde folk den över de andra? Inte helt såld på detta om jag ska vara ärlig. Speciellt när det visade sig att John gick hem i mer eller mindre alla kategorier av röstare när de körde den helt meningslösa röstsammanställningen från appen. Vad var det liksom? Det kändes som de hade lite för mycket program och lite för lite innehåll när de började göra en ganska onödig röstgrupp-uppläsning.
Kanske att det var spännande för några. Men det var mer tidskrävande och kändes som sagt mest… onödigt.

Skicka in din musik

Att LIAMOO gick vidare med sin suggestiva klubblåt Bluffin var dock helt min påse. Att han sedan visar sig vara supernervös för kvällens tävling gjorde ju att den hunkige sångaren från Göteborg blev om möjligt ännu snyggare. Väldigt charmigt att se hur nervös han ändå var, samtidigt som han levererade. Antar att hans ganska nya pappa-roll gjort honom mjuk. Bara det är ju extra fint.

Som jag skrev tidigare så tyckte jag ändå det var bra nivå idag.
Bäst var dock Samira Manners och hennes I want to be loved. Snyggt framförande och jag fick lite vibes av både tyska Lena och skånska Frans över det hela. Lite förvånad att hon inte gick vidare. För det var låten och artisten som överglänste både John, Tone Sekelius och Alvaro Estrella.
På tal om Tone och Alvaro så tyckte jag i och för sig att Estrella hade en bra latino-hit denna gång. Jag är inte helt såld på genren i sig, men Suave blev faktiskt bra. Sedan är det kul med lite äkta schlagerpop som ändå Sekelius levererade. Men det är klart att HBTQ-personen ska ha ett HBTQ-vänligt bidrag. Det säger ju sig själv.

Programmet då?
Efter förra veckans katastrof så kunde det liksom inte bli värre. Oscar Zia levereade ändå bra denna vecka. Inte helt hundra manus, men ändå bra flyt överlag. Att Eva Rydberg var med var ju ett genidrag, och jag skrattade nog orimligt mycket åt Per Anderssons vitsar tyvärr. Så jag ber om ursäkt för det. (Även om det bara var min sambo som behövde stå ut med det).
Att de sneglat på Edward af Silléns shownummer från tidigare Melodifestival kändes kanske inte helt konstigt. Ska man låna och inspireras ska man inspireras av den bäste.
Jag tyckte de olika shownumren som vi fick uppleva under kvällen vart underhållande i alla fall. Antar att det var kemin mellan Zia och Rydberg som jag tyckte ändå fungerade bra.

Ja, ja.
I och med att LIAMOO ändå var den som knep den första biljetten till final, hopppas jag att Cornelia Jakobs fortfarande är den som är segertippad denna säsong. Hade inte varit supernöjd om en tråkig bröllopslåt vann Melodifestivalen 2022. Lundvik får nog sin tid och sin plats ändå. (Som sagt; ALLA bröllop 2022) Men gärna inte här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011