Låt oss presentera debuterande Melbourne singer-songwritern Jade Empress och hennes första singel Golden Hours. En ode till att våga knyta an till någon!

Nordiska Favoriter

Efter att ha tillbringat de senaste 18 månaderna som läkare i frontlinjen, visade det sig att låtskrivande var ett utlopp för Jade och gav henne motståndskraft när hon behövde det som mest. Vokala jämförelser blir med artister som Lana Del Rey, Florence and the Machine och London Grammar. Influerad av musiklegender som Joni Mitchell, Ella Fitzgerald och David Bowie har sångerskan finslipat sitt hantverk tillsammans med artisten Ben Folds. Något som kokat ner till suggestiv sång med lekfull insiktsfullhet vilket både är unikt och sant mot Jade själv.

Golden Hours fångar smärtan av ett inre krig där man går flera vägar samtidigt.”

Jade Empress

Jade är en person som älskar av hela sitt hjärta, men hon kommer inte att ge upp sina drömmar för någon. Hon tror att det finns en enorm styrka och kraft som kommer med att vara kär, men det är inte en som alltid återspeglas i samhällets attityder. Genom att skriva Golden Hours vill hon avslöja den kraft, styrka och melankoli som kärlek kan ge. Jade vill göra det helt klart att låten handlar om att springa mot saker snarare än att fly dem. 

”Låten pratar om kärleksfulla saker som är borta och saker som aldrig var. Den handlar om att sakna saker som aldrig kunde ha varit, samtidigt som man förblir oändligt optimistisk och spänd på vad som än är runt nästa hörn.”

Jade Empress

Golden Hours markerar den första releasen från Jade, men lugn ytterligare tre singlar planerade att släppas senare i år. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.