Låt oss presentera debuterande Melbourne singer-songwritern Jade Empress och hennes första singel Golden Hours. En ode till att våga knyta an till någon!

Popmuzik Lover

Efter att ha tillbringat de senaste 18 månaderna som läkare i frontlinjen, visade det sig att låtskrivande var ett utlopp för Jade och gav henne motståndskraft när hon behövde det som mest. Vokala jämförelser blir med artister som Lana Del Rey, Florence and the Machine och London Grammar. Influerad av musiklegender som Joni Mitchell, Ella Fitzgerald och David Bowie har sångerskan finslipat sitt hantverk tillsammans med artisten Ben Folds. Något som kokat ner till suggestiv sång med lekfull insiktsfullhet vilket både är unikt och sant mot Jade själv.

Golden Hours fångar smärtan av ett inre krig där man går flera vägar samtidigt.”

Jade Empress

Jade är en person som älskar av hela sitt hjärta, men hon kommer inte att ge upp sina drömmar för någon. Hon tror att det finns en enorm styrka och kraft som kommer med att vara kär, men det är inte en som alltid återspeglas i samhällets attityder. Genom att skriva Golden Hours vill hon avslöja den kraft, styrka och melankoli som kärlek kan ge. Jade vill göra det helt klart att låten handlar om att springa mot saker snarare än att fly dem. 

”Låten pratar om kärleksfulla saker som är borta och saker som aldrig var. Den handlar om att sakna saker som aldrig kunde ha varit, samtidigt som man förblir oändligt optimistisk och spänd på vad som än är runt nästa hörn.”

Jade Empress

Golden Hours markerar den första releasen från Jade, men lugn ytterligare tre singlar planerade att släppas senare i år. 

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.