Låt oss presentera debuterande Melbourne singer-songwritern Jade Empress och hennes första singel Golden Hours. En ode till att våga knyta an till någon!

Efter att ha tillbringat de senaste 18 månaderna som läkare i frontlinjen, visade det sig att låtskrivande var ett utlopp för Jade och gav henne motståndskraft när hon behövde det som mest. Vokala jämförelser blir med artister som Lana Del Rey, Florence and the Machine och London Grammar. Influerad av musiklegender som Joni Mitchell, Ella Fitzgerald och David Bowie har sångerskan finslipat sitt hantverk tillsammans med artisten Ben Folds. Något som kokat ner till suggestiv sång med lekfull insiktsfullhet vilket både är unikt och sant mot Jade själv.

Golden Hours fångar smärtan av ett inre krig där man går flera vägar samtidigt.”

Jade Empress

Jade är en person som älskar av hela sitt hjärta, men hon kommer inte att ge upp sina drömmar för någon. Hon tror att det finns en enorm styrka och kraft som kommer med att vara kär, men det är inte en som alltid återspeglas i samhällets attityder. Genom att skriva Golden Hours vill hon avslöja den kraft, styrka och melankoli som kärlek kan ge. Jade vill göra det helt klart att låten handlar om att springa mot saker snarare än att fly dem. 

”Låten pratar om kärleksfulla saker som är borta och saker som aldrig var. Den handlar om att sakna saker som aldrig kunde ha varit, samtidigt som man förblir oändligt optimistisk och spänd på vad som än är runt nästa hörn.”

Jade Empress

Golden Hours markerar den första releasen från Jade, men lugn ytterligare tre singlar planerade att släppas senare i år. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.