Likt många låtar i Storbritannien fick Wonderful life med Black två chanser att slå. Första gången var 1986 när låten släpptes på ett lite mindre skivbolag vilket slutade med en 72-placering i hemlandet. Året därpå hade sångaren signats till A&M Records och med lite mer radio och kampanjande i ryggen hamnade låten på en mer hedrande 8:e plats på singellistan.

DOLBY ATMOS

Låten fick sedan bra spridning även ute i Europa med en förstaplats i Polen och Österrike, samt topp-fem placeringar i Västtyskland, Schweiz och Frankrike.

Personligen älskar jag låtens vemodiga och bitterljuva känsla när sångaren sjunger om ett underbart liv. Snygg kontrast mellan budskap och känsla, som självklart kommer från att sångaren är ironisk. När Black, eller Colin Vearncombe som han hette (han avled efter en bilolycka i början av 2016), skrev låten var han pank och livet var inte så underbart ändå. Men jag antar att han kom på en grönare kvist efter låten och debutalbumets framgångar.

Wonderful life har sedan tolkats av flera olika artister igenom åren. Bland annat spelade Tina Cousins in en mer dansant version av låten 2005 till hennes andra album Mastermind. En version som blev stor i Australien där den hamnade på en andraplats på singellistan.

Själv var jag väldigt svag för Smith & Burrows version av låten som de gjorde på deras fantastiska julalbum Funny Looking Angels. Deras vemodiga version av låten passade väldigt fin som jullåt skulle jag säga. Samtidigt är deras julalbum bland de bästa som gjort i sin genre, så har du inte lyssnat på det är det hög tid nu.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011