Pierre Isacsson var hos många känd som en av medlemmarna i Family Four och för singeln ”Då går jag ner i min källare” från 1974. Efter några år i skymundan planerade Pierre på en comeback och han hade spelat in några demos av låtar som var mer personliga än de vi hört av sångaren tidigare. Tyvärr hann han aldrig ge ut ett nytt album med dessa låtar. I September 1994 var han en av de som miste livet i Estoniakatastrofen på Östersjön…

I veckans poddintervju träffar du Pierres son Ludvig Isacsson som var nio år när hans far omkom i Estoniakatastrofen. Han har nu färdigställt de demos Pierre spelade in för 30 år sedan och gett ut albumet Innan slutet
Här får du höra Ludvigs berättelse om sin far och arbetet med att ge Pierre och hans låtar liv ännu en gång. Hur han jobbade med kickstarter för att finansiera projektet och hur han lyckades bygga ett helt album på bara gamla kassettband som hans far spelat in.

Popmuzik Lover Patreon

Ludvig berättar även om sin egna musikaliska resa där musiken alltid varit med honom, men som han på senare år själv börjat arbeta mer och mer med.
Det blir ett väldigt gripande och inspirerande samtal, och faktiskt den längsta poddintervjun jag gjort än så länge. Hoppas du ska bli lika fängslad av Ludvigs berättelse som jag blev.

Du hör podden på någon av följande plattformar: 

Albumet Innan Slutet kan du lyssna på här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011