Pierre Isacsson var hos många känd som en av medlemmarna i Family Four och för singeln ”Då går jag ner i min källare” från 1974. Efter några år i skymundan planerade Pierre på en comeback och han hade spelat in några demos av låtar som var mer personliga än de vi hört av sångaren tidigare. Tyvärr hann han aldrig ge ut ett nytt album med dessa låtar. I September 1994 var han en av de som miste livet i Estoniakatastrofen på Östersjön…

I veckans poddintervju träffar du Pierres son Ludvig Isacsson som var nio år när hans far omkom i Estoniakatastrofen. Han har nu färdigställt de demos Pierre spelade in för 30 år sedan och gett ut albumet Innan slutet
Här får du höra Ludvigs berättelse om sin far och arbetet med att ge Pierre och hans låtar liv ännu en gång. Hur han jobbade med kickstarter för att finansiera projektet och hur han lyckades bygga ett helt album på bara gamla kassettband som hans far spelat in.

Apple Music Svensk Pop

Ludvig berättar även om sin egna musikaliska resa där musiken alltid varit med honom, men som han på senare år själv börjat arbeta mer och mer med.
Det blir ett väldigt gripande och inspirerande samtal, och faktiskt den längsta poddintervjun jag gjort än så länge. Hoppas du ska bli lika fängslad av Ludvigs berättelse som jag blev.

Du hör podden på någon av följande plattformar: 

Albumet Innan Slutet kan du lyssna på här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.