Låten Faking a smile är den fjärde singeln från Hemes debut-EP Matters of the mind som släpps den 26 november. Singeln utforskar hur människor döljer känslor bakom ett leende, och hur detta ofta påverkar den psykisk hälsan av att något på ytan maskeras som att se okej ut.  

Popmuzik Podcast

”Jag brukade använda sminka som ett sätt att känna mig mer okej och jag bestämde mig för att använda den idén i låten eftersom det ofta finns mer än vad som möter öga. Ibland kan den lyckligaste personen faktiskt verkligen kämpa inuti så jag ville öka medvetenheten kring detta”.

Hemes

Låten text är författad på ett sätt som gör den lätt att relatera till men döljer en djupare mening medan produktionen är förhållandevis uppåt-lyftande.

”Jag ville att själva produktionen skulle kännas gladare, med mörkare texter för att verkligen fånga de motstridiga känslorna i låten”

Hemes

Låten skrevs och producerades av den grammynominerade sångaren/låtskrivaren Daniel John Eans som artisten själv bor ihop med vilket hon säger underlättar skrivaprocessen väldigt.

Feking a smile är en bitterljuv poplåt som träffsäkert knyter an till något många känner igen sig i men insvept i en dansvänlig produktion. De musikaliska influenserna hämtas från pop, men även R&B.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011