Låten Faking a smile är den fjärde singeln från Hemes debut-EP Matters of the mind som släpps den 26 november. Singeln utforskar hur människor döljer känslor bakom ett leende, och hur detta ofta påverkar den psykisk hälsan av att något på ytan maskeras som att se okej ut.  

”Jag brukade använda sminka som ett sätt att känna mig mer okej och jag bestämde mig för att använda den idén i låten eftersom det ofta finns mer än vad som möter öga. Ibland kan den lyckligaste personen faktiskt verkligen kämpa inuti så jag ville öka medvetenheten kring detta”.

Hemes

Låten text är författad på ett sätt som gör den lätt att relatera till men döljer en djupare mening medan produktionen är förhållandevis uppåt-lyftande.

”Jag ville att själva produktionen skulle kännas gladare, med mörkare texter för att verkligen fånga de motstridiga känslorna i låten”

Hemes

Låten skrevs och producerades av den grammynominerade sångaren/låtskrivaren Daniel John Eans som artisten själv bor ihop med vilket hon säger underlättar skrivaprocessen väldigt.

Feking a smile är en bitterljuv poplåt som träffsäkert knyter an till något många känner igen sig i men insvept i en dansvänlig produktion. De musikaliska influenserna hämtas från pop, men även R&B.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.