Senaste gången vi fick ett album från den nu mera mest Grammy-belönade artisten genom tiderna var 2016. Så lita på att världen fortsätter titta åt Beyoncés håll tålmodig, men mitt tålamod börjar ärligt talat sina något. Allt som sångaren lånar ut sitt namn och röst till verkar förvandlas till guld. Det är därför inte längre en fråga för Queen B att regelbundet släppa nya skivor för att förbli så relevant som möjligt. Artisten har snarare gått över till att vara en legendarisk ikon som tar politisk kamp för feminism, svarta människors rätt och polisbrutaliteten. Om Beyoncé kommer att vara relevant för alltid återstår dock att se. 

Favoriter Apple Music

Efter att ha lånat ut sin röst till Nala i nyinspelningen av Lejonkungen och släpptes ett album inspirerat av filmen med titeln The Lion King: The Gift. Så artisten verkar fortsätta lite på det spåret och ger oss soundtracket Be Alive till King Richar. Filmen om Richard Williams, far till tennisstjärnorna Venus och Serena. Inte en slump heller, för Serena Williams har tidigare setts i musikvideon till Beyoncés låt Sorry.

De riktiga fansen väntar förstås med spänning på ett nytt album, men med Be Alive får vi ändå något som påminner om låtarna från Leomnade. Polyfoni och en nostalgisk atmosfär ger låten karaktär redan från början. När beatet sedan väl kräver uppmärksamheten hamnar vi i en ganska typisk Beyoncé-låt med magnifik sång och influenser från olika genrer. Att refrängen är ett spökande musikstycke istället för en medryckande allsång påminner oss tyvärr ganska snabbt om att låten är ämnad för film. Men ändå, Beyonce visar en aldrig tidigare skådad urkraft genom hela låten som kanske får oss att längta ännu mer efter en ny fullängdare. Kanske 2022?

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.