Elektronisk indie/drömpop är vad amerikanska Glassio sysslar med. Aktuell med If Love Is All It Takes ämnar singeln att agera ode till utbrändhet och tillägnas artistens vänner som kämpade tappert hela 2020. 

Favoriter Apple Music

”Jag ville arbeta med något som kunde adressera den känslan och vara ett emblem för hopp till människor som känner att de har fastnat på samma plats i livet. Oavsett hur mycket av sitt hjärta de lägger i en given situation.”

Glassio

Atmosfärsik sång, skimrande synthar och organisk bas samt trummor utgör grunden i denna något melankoliska indiepoplåt. Extra förtjust är jag i hur artisten verkligen fångat den känslan han så tydligt beskriver. Det är på något sätt bitterljuvt, där mörker blandas med ljus på ett alldeles perfekt sätt. 

Glassio är Indie-Dance/Dream-Pop-projektet från den irländsk-iranska sångaren, låtskrivaren och producenten Sam R. Hans musik blandar element från Electronica, New Wave och Dance-Pop med Beach Boys-liknande harmonier och produktionstexturer som påminner om grupper som Air och Massive Attack. År 2018 kom debut EP:n och 2020 albumet For The Very Last Time. Ett album som därefter utsågs till ett av de bästa elektroniska släppen av Bandcamp samt uppmärksammades i flera stora musikbloggar världen om. Nästa år släpps andra skivan See You Shine. Med 14 låtar dokumenteras utvandringen av en ung vuxen från en liten stad som skyr dem för deras övertygelse och in i djupet av Arizonas öknar, för ett nytt liv i en avlägsen stad.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011