Elektronisk indie/drömpop är vad amerikanska Glassio sysslar med. Aktuell med If Love Is All It Takes ämnar singeln att agera ode till utbrändhet och tillägnas artistens vänner som kämpade tappert hela 2020. 

”Jag ville arbeta med något som kunde adressera den känslan och vara ett emblem för hopp till människor som känner att de har fastnat på samma plats i livet. Oavsett hur mycket av sitt hjärta de lägger i en given situation.”

Glassio

Atmosfärsik sång, skimrande synthar och organisk bas samt trummor utgör grunden i denna något melankoliska indiepoplåt. Extra förtjust är jag i hur artisten verkligen fångat den känslan han så tydligt beskriver. Det är på något sätt bitterljuvt, där mörker blandas med ljus på ett alldeles perfekt sätt. 

Glassio är Indie-Dance/Dream-Pop-projektet från den irländsk-iranska sångaren, låtskrivaren och producenten Sam R. Hans musik blandar element från Electronica, New Wave och Dance-Pop med Beach Boys-liknande harmonier och produktionstexturer som påminner om grupper som Air och Massive Attack. År 2018 kom debut EP:n och 2020 albumet For The Very Last Time. Ett album som därefter utsågs till ett av de bästa elektroniska släppen av Bandcamp samt uppmärksammades i flera stora musikbloggar världen om. Nästa år släpps andra skivan See You Shine. Med 14 låtar dokumenteras utvandringen av en ung vuxen från en liten stad som skyr dem för deras övertygelse och in i djupet av Arizonas öknar, för ett nytt liv i en avlägsen stad.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.