Förra fredagen kom På en buss som sedan premiärspelade på bästa sändningstid lördag kväll på Skavlan. Den här fredagen har Veronica Maggio teasat klart och ger oss första delen av hennes album Och som vanligt händer det något hemskt. Det är inte första gången sångaren delar upp sitt släpp på två, men är nog ett fortsatt smart drag eftersom musik konsumeras så pass snabbt idag.

Popmuzik Popcast

Första delen innehåller sex spår inklusive de tidigare hitsinglarna SE MIG och Varsomhelst/närsomhelst. Albumet är till stora delar producerat av samma människor som på Fiender är tråkigt. Men som alltid utvecklas artisten av att samarbeta med nya och har bland annat tagit hjälp av Louise från Estraden

”Om jag alltid hade varit lika svartsynt som mitt låtskrivarjag hade antagligen ingen orkat med mig. Alltid ett regnmoln över mig, alltid krossad, alltid ensam, alltid på fest och alltid inblandad i drama. Titeln ”Och som vanligt händer det något hemskt” dök upp i mitt huvud och jag insåg att albumet är till dom som gillar att stå där i regnet och tycka synd om sig själva. På en parkering, med ett krossat hjärta, i blöta skor, gråtandes på en buss men ändå påväg till nästa drama, säger Veronica om den nya musiken.”

Veronica Maggio

Den snygga 80-tals ljudbilden med maffiga synthar som manifesterades redan i SE MIG fortsätter även på EP:n. Starkast är nog singlarna fortfarande men fokussingeln Daddy Issues sticker helt kalart ut och har redan efter några lyssningar blivit en favorit. 

Kompletterande art-work är FANTASTISKT och omslagsbilden med sin Star Wars / Synth-wave eska estetik är inget annat än rent ögongodis. Ingen är så bra på att hålla sig relevant som Maggio, svensk drottning av att återuppfinna sig själv och rättmätigt så. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.