Förra fredagen kom På en buss som sedan premiärspelade på bästa sändningstid lördag kväll på Skavlan. Den här fredagen har Veronica Maggio teasat klart och ger oss första delen av hennes album Och som vanligt händer det något hemskt. Det är inte första gången sångaren delar upp sitt släpp på två, men är nog ett fortsatt smart drag eftersom musik konsumeras så pass snabbt idag.

Första delen innehåller sex spår inklusive de tidigare hitsinglarna SE MIG och Varsomhelst/närsomhelst. Albumet är till stora delar producerat av samma människor som på Fiender är tråkigt. Men som alltid utvecklas artisten av att samarbeta med nya och har bland annat tagit hjälp av Louise från Estraden

”Om jag alltid hade varit lika svartsynt som mitt låtskrivarjag hade antagligen ingen orkat med mig. Alltid ett regnmoln över mig, alltid krossad, alltid ensam, alltid på fest och alltid inblandad i drama. Titeln ”Och som vanligt händer det något hemskt” dök upp i mitt huvud och jag insåg att albumet är till dom som gillar att stå där i regnet och tycka synd om sig själva. På en parkering, med ett krossat hjärta, i blöta skor, gråtandes på en buss men ändå påväg till nästa drama, säger Veronica om den nya musiken.”

Veronica Maggio

Den snygga 80-tals ljudbilden med maffiga synthar som manifesterades redan i SE MIG fortsätter även på EP:n. Starkast är nog singlarna fortfarande men fokussingeln Daddy Issues sticker helt kalart ut och har redan efter några lyssningar blivit en favorit. 

Kompletterande art-work är FANTASTISKT och omslagsbilden med sin Star Wars / Synth-wave eska estetik är inget annat än rent ögongodis. Ingen är så bra på att hålla sig relevant som Maggio, svensk drottning av att återuppfinna sig själv och rättmätigt så. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.