Det relativt nya artistprojektet Illumen är tillbaka i bloggen och släpper idag singeln Drifting Apart. Elektroniska beats välkomnar oss in i ett musikaliskt landskap som rymmer mystisk och melankolisk text. 

Favoriter Apple Music

Drifting Apart handlar om känslan av att glida isär, om känslor som falnar – för en vän, en älskare eller en släkting. Känslor som kan vara skrämmande och svåra att helt förstå och som de flesta av oss delar och känner igen.”

Illumen

Extra förtjust i det kraftfulla trummorna som andas lite EDM är det här en kraftfullt laddad låt som talar om viljan att förändra sig själv. Den desperationen tycker jag verkligen mig höra i produktionen och sångaren Martin Radoz röst. 

Med en önskan att skapa oväntade beats och texter som kan bli en väckarklocka följer nya singeln helt klart samma bana. 

”I Drifting Apart beskriver vi en pågående separation, här finns reflektioner över beteenden, både egna och andras.”

Illumen

Baserade i Stockholm plockar de influenser från en rad olika musiker och artister, den jag direkt kommer och tänka på i Drifting Apart är Tones & I. Vilket även bandet nämner som inspirationskälla. Ni hör singeln här!

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.