Irländska Tadhg Daly är tillbaka i bloggen och det är med besked. Hans singer-songwriter talang har landat honom hyllningar från några av världens största musikmagasin och med en ny EP på ingång finns inget som kan hålla artisten tillbaka. 

POPMUZIK LOVER 2

Nya låten Still Not Made It markerar sista låten innan kommande EP och rundar av en intensiv period av låtsläpp. Under det senaste året har Tadhg Daly strävat efter att skapa ett mer äventyrligt förhållningssätt till pop. Precis detta är även vad vi kan förvänta oss att höra på minisamlingen Forever Young. Den nya fem-spåriga EP:n skildrar berättelser om att övervinna motgångar och kämpa mot personliga demoner något vi även hör i nya singeln.

”Jag skrev den här låten som ett samtal mellan mig och min mamma. Den första versen uttrycker mina frustrationer och rädslor för henne och den andra versen är i stort sett ett direkt citat från henne, som försäkrar mig om att allt som är tänkt att hända kommer att hända. . Den handlar om rädslan för att misslyckas och att försöka klara sig i musikbranchen. Jag bestämde mig för att använda min ålder specifikt i sångtexterna som ett litet ställningstagande mot tanken att du är för gammal för att klara dig inom pop… något som jag regelbundet får panik över. Idén att slå igenom är något jag ständigt oroar mig för, men är också något som jag tycker är en totalt falsk berättelse. Så mycket press läggs på människor (särskilt kreativa) att sträva efter framgång och nästa stora grej och även om den drivkraften kan vara inspirerande kan den också vara förödande! Att hela tiden höra folk från hemstaden säga ”Jag hoppas verkligen att du klarar det” är en sak som jag inte ens vet vad det betyder. Det sammanfattar verkligen låten. Jag tror att det finns mycket frustration, rädsla och sedan hopp i den här specifika låten.”

Tadhg Daly

Soundmmässigt landar Still Not Made It i samma kategori som tidigare låtar. Med den stora skillnaden att den är ännu mer euforiska. Fullpackad med innerlig text, stora pukor och en fantastisk sånginsats är detta i mina öron det mest fängslande släppet hitintills. Att låten därtill skildrar perspektivet av en kreativ själv som kämpar mot omvärldens förväntningar och musikindustrins hets på ungdom gör att den här singeln blir det starkaste jag hört på länge. Det krävs mycket för att våga visa den smärta som musikskapande ibland kan medföra och här lyfter verkligen Tadhg Daly på locket och ventilerar sina känslor. Stort applåd för det! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011