Motsatsen till galen? Är det vanlig? I så fall hade jag valt galen varje dag. Purple Disco Machine ger oss i alla fall lysande synthpop i nya Opposite Of Crazy. Här presenterar artisten en mer intim sida av hans konstnärskap och bjuder in till den ljudmässigt värld som symboliserar det nysläppta albumet Exotica. Om det inte undgått någon så är det 80-talet som hyllas och en rad artister från den eran har agerat inspiration. På nya singeln samarbetar Purple Disco Machine med den Londonbaserade duon Bloom Twins som erbjuder en blandning av alternativ mörk synthpop, med finurliga melodislingor och Prince-liknande gitarrer. 

Popmuzik Popcast

Bloom Twins har i sin tur presenterats på MTV, BBC och otaliga magasin. Frontat festivaler och varit med i Unicefs kampanj Imagine tillsammans med många andra världsartister. 

Mysigt är ordet som kommer upp i mitt huvud när jag hör Opposite Of Crazy tempot är behagligt och arpeggio-synthen gör att rytmen konstant bibehålls. Bloom Twins atmosfäriska och ljusa stämmor urskiljer sig alldeles perfekt från den elektroniska ljudmatta som omfamnar singeln. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.