Efter att ha tonsatt Karin Boyes dikter på albumet I kväll har himlen ingen skrud är det nu dags för IMAGO att fortsätta diktresan när de ni släpper albumet Jag har gått inunder stjärnor. Denna gång är det Pär Lagerkvists dikter som vackert tonsätts av trion. Här kan svensk vispop och folkmusik gå hand i hand med vårt starka diktarv och kanske till och med kan introducera Lagerkvists dikter till en helt ny publik.

Nordiska Favoriter

“På vår förra skiva ville vi fånga Karin Boyes dikter med en lekfullhet, ett hopp och en dramatik där vår trio var i fokus. Med Pär Lagerkvists dikter ville vi vidga våra vyer, skapa ett mer kontemporärt och djärvare poppigt sound. Det som är så fantastiskt är att alla låtar får plats under ett och samma tak. Att en författare kan ge oss så många olika känslor och musikaliska uttryck. För det är något speciellt när tolkningar möts och slipas mot varandra. Det bildas någonting som frångår det individuella och blir till något större. Det känns ärligt och det känns som oss.” 

IMAGO

Personligen tyckte jag det blev väldigt fint.
Här upplever vi arrangemang som pendlar mellan det medryckande och som håller sig inom popvärlden, till andra som är mer vackert avskalade med fina sångharmonier. Där folkmusikens dynamik är den gemensamma nämnaren igenom låtarna.
Jag kan tänka mig att den gode Lagerkvist skulle ha blivit både glad och förvånad över hur hans texter användes.
Upptäck IMAGOs tolkningar av poetens verk igenom låtarna här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.