Australiensiska GRAACE har under en tid av tystnad arbetat hårt med sitt sound. Innan representerade artisten ”left of center” pop, nu ljuder istället organisk pop med passion och hjärta. Med sin nya EP Self-Preservation i horisonten är GRAACE redo att återta sitt artisteri med ett sound som hon väljer själv. 

Nordiska Favoriter

På nya singeln Sentimental hör vi artisten upprepa orden ”Jag väntar” som ett mantra. Men de tvivelaktiga orden lugnas med av den solida instrumenteringen och för artisten är det här en låt om att känna stor frihet. Nostalgiskt blickar hon tillbaka på sitt förflutna, men det är samtidigt en hoppfullhet som gömmer sig i låten och lovar en lysande framtid. 

”Jag skrev Sentimental som ett brev till mitt tidigare jag. Jag har spenderat de senaste två åren i viloläge från de flesta människor, gått vidare från mitt gamla liv och växte upp. Jag behövde bryta mig ur det mentala fängelset som jag satte mig i, acceptera mina brister och låta mig växa. I åratal kände jag mig så vilsen i gamla minnen och önskade att jag kunde gå tillbaka till hur det var. Jag hade förvandlats till en distanserad zombie. Jag var tvungen att falla in i en förlamande depression för att känna mitt förflutna, lära av misstagen och låta mig växa till en ny person utan åsikter om vad jag borde vara när jag tittar i spegeln. När jag väl förlåtit mig själv och andra för misstag blev jag närmare människor och kände plötsligt frihet för första gången på år. Jag kommer alltid att vara en sentimental person, men det största jag har lärt mig är att minnen bara är lektioner för framtiden.”

GRAACE

Det står tydligt att Sentimental representerar temat ”att växa i sig själv”, vilket kan vara något av de finaste, viktigaste och största en människa kan göra. Här hör vi artisten GRAACE bryta sig ur gamla mönster och födas i en helt ny ljudbild. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011