Australiensiska GRAACE har under en tid av tystnad arbetat hårt med sitt sound. Innan representerade artisten ”left of center” pop, nu ljuder istället organisk pop med passion och hjärta. Med sin nya EP Self-Preservation i horisonten är GRAACE redo att återta sitt artisteri med ett sound som hon väljer själv. 

På nya singeln Sentimental hör vi artisten upprepa orden ”Jag väntar” som ett mantra. Men de tvivelaktiga orden lugnas med av den solida instrumenteringen och för artisten är det här en låt om att känna stor frihet. Nostalgiskt blickar hon tillbaka på sitt förflutna, men det är samtidigt en hoppfullhet som gömmer sig i låten och lovar en lysande framtid. 

”Jag skrev Sentimental som ett brev till mitt tidigare jag. Jag har spenderat de senaste två åren i viloläge från de flesta människor, gått vidare från mitt gamla liv och växte upp. Jag behövde bryta mig ur det mentala fängelset som jag satte mig i, acceptera mina brister och låta mig växa. I åratal kände jag mig så vilsen i gamla minnen och önskade att jag kunde gå tillbaka till hur det var. Jag hade förvandlats till en distanserad zombie. Jag var tvungen att falla in i en förlamande depression för att känna mitt förflutna, lära av misstagen och låta mig växa till en ny person utan åsikter om vad jag borde vara när jag tittar i spegeln. När jag väl förlåtit mig själv och andra för misstag blev jag närmare människor och kände plötsligt frihet för första gången på år. Jag kommer alltid att vara en sentimental person, men det största jag har lärt mig är att minnen bara är lektioner för framtiden.”

GRAACE

Det står tydligt att Sentimental representerar temat ”att växa i sig själv”, vilket kan vara något av de finaste, viktigaste och största en människa kan göra. Här hör vi artisten GRAACE bryta sig ur gamla mönster och födas i en helt ny ljudbild. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply