Brittiska soulpop undret Zak Abel släpper nya EP:n Less Of A Man med tillhörande singel som delar samma titel. I låten hör vi artisten utmana de manliga stereotyperna och sjunga om att han ful-gråter till Bridget Jones, tjänar mindre pengar än sin flickvän och hatar att vara själv. Artistens röst är lika självklar som vanligt och hans souliga stämma med rasp och Motown-feeling är en sådan jag smälter för. Produktionen bär på ett skönt mid-tempo, härligt brassiga blås och klassiskt soul/R&B komp. Allt insvept i en produktion som helt klart även står sig stark bland kommersiell pop. 

DOLBY ATMOS

Jag applåderar manliga artister som sjunger om att bryta matcho-kulturen och forma nya strukturer för framtiden. Sett till hela EP:n så slår den faktiskt an vid just eftertänksamhet, vi hittar titlar som Be Kind och Why Can´t We Get Along. Efter ett svårt år känns det som Zak vill sända ett budskap om positivitet och vara med att skapa en bättre framtid. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011