Indiepop från Stockholm får vi här med St. Jimi Sebastian Cricket Club. Bandet leds av Jimi Sebastian, uppvuxen i Sverige men med en engelsk pappa vilket speglar sig i både musik och text där det socialrealistiska narrativet ofta får en framträdande roll. Att musiken osar brittisk indiepop är liksom givet och nya singeln Until we meet again är inget undantag.

Until we meet again är skriven som ett brev till en vän. En person som älskade livet, familjen, kompisar, att åka på bortamatcher i fotboll och lyssna på musik tills solen åter tränger in över fönsterkarmen. Men som även bar på ett mörker och en tyngd som inte riktigt kunde tvättas bort och i längden inte heller bedövas utan valde att lämna oss en julinatt för 3 år sedan.

Resultatet är både vemodigt och upplyftande. Att döden är definitiv, men att minnena lever för evigt och så även vänskapen som byggdes upp under jordlivet.

Until we meet again är bandets första släpp sedan EP:n The Vibe Singels från 2019.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply