Säffle. Tätorten i Värmland som skulle bli Hasse Alfredsons destination för semestern i den klassiska sketchen tillsammans med Tage Danielsson som för evigt blev kallad för ”spik i foten”.
Säffle är också namnet på Tomas Rimeikas första låt som soloartist. Låten i sig har du ju hört här i bloggen tidigare när den släpptes av Tomas band The Rhymes. Då framfördes den på engelska, men nu har den översatts till svenska och blivit till en duett med Ida Wiklund.

”Musiken vill lyfta kraften och skönheten i den västligaste av Värmlands älvdalar. Den handlar om att längta bort och att längta hem. Musiken är en resa från norr till söder längs med älvens strida ström till den förenar sig med det stora blå i Vänern.” 

I musikvideon till Säffle lyckas Daniel Askås och Linus Grötting skapa en härlig resa utmed Byälven från stadens centrum till Vänern. Det är som en snygg reklamfilm för området och den borde definitivt få stöd från kommunen för att måla upp Säffle i ett såpass vackert ljus.

Säffle är första nedslaget i Tomas kommande album Byälvsdalen som släpps till våren. Men innan vi är över i 2022 så kommer ytterligare några smakprov från albumet att släppas. Så håll utkik.
Men nu ser vi den fina premiären av musikviden till Säffle här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply