Säffle. Tätorten i Värmland som skulle bli Hasse Alfredsons destination för semestern i den klassiska sketchen tillsammans med Tage Danielsson som för evigt blev kallad för ”spik i foten”.
Säffle är också namnet på Tomas Rimeikas första låt som soloartist. Låten i sig har du ju hört här i bloggen tidigare när den släpptes av Tomas band The Rhymes. Då framfördes den på engelska, men nu har den översatts till svenska och blivit till en duett med Ida Wiklund.

Popmuzik Podcast

”Musiken vill lyfta kraften och skönheten i den västligaste av Värmlands älvdalar. Den handlar om att längta bort och att längta hem. Musiken är en resa från norr till söder längs med älvens strida ström till den förenar sig med det stora blå i Vänern.” 

I musikvideon till Säffle lyckas Daniel Askås och Linus Grötting skapa en härlig resa utmed Byälven från stadens centrum till Vänern. Det är som en snygg reklamfilm för området och den borde definitivt få stöd från kommunen för att måla upp Säffle i ett såpass vackert ljus.

Säffle är första nedslaget i Tomas kommande album Byälvsdalen som släpps till våren. Men innan vi är över i 2022 så kommer ytterligare några smakprov från albumet att släppas. Så håll utkik.
Men nu ser vi den fina premiären av musikviden till Säffle här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011