Merchant är tillbaka i bloggen efter förra singeln Dead Days & Gatorade. Återigen får vi uppleva det electropop-sound som definierar artistens nya riktning. Med singeln Don’t Feel Like Dancing skruvar artisten verkligen upp tempot och volymen till max med en explosionsartad produktion. Här får vi skimrande syntar, stora maffiga beats och snygga elgitarrer. Trots att låtens text egentligen inte uppmanar till dans är det enda jag vill göra att just dansa till detta inferno av upptempo. Men trots texten berättar artisten att syftet med låten är att hela ett brustet hjärta genom att gråt-dansa sig tillbaka till lycka till denna singel. 

”Min favoritmusik är den typen som du kan dansa och gråta till samtidigt och jag känner att vi uppnådde det med den här låten.

Merchant

Med otrolig inlevelse och stark melodi imponerar Merchant återigen stort på mig. Tillsammans med gitarrsolot från gitarristen Dustin Gill skapar de magi i Don’t Feel Like Dancing. Sammansmältningen av syntpop, dansmusik och alternativ rock fångar både samtidens musik med särskiljer artisten från mängden. Ännu ett riktigt bra spår från den kommande EP:n som än inte har fått titel eller releasedatum.  

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply