Blue System blev Dieter Bohlens nya musikprojekt efter att Modern Talking splittrades 1987.
Bandet fick under sina tolv år en hel del hits med låtar som Under my skin, Magic Symphony och My bes is too big och släppte allt som allt hela 13 album.

KMR Studios

10 Shades of Blue är en hyllningsplatta till Blue System där dagens popartister tolkar låtarna och uppdaterar dem till 2021. Med det låter de självklart än mer 80-tal är när det begav sig, vilket är riktigt härligt att höra. Det är poppigt, synthigt och en hel del italo disco.

På albumet hittar du akter som Vanello & Steven Kimber, Parralox, Moderno, Misha Singer och Diante City som alla hjälper till att blåsa liv i denna underbara katalog av musik. Som extra grädde på moset får vi även ett medley sammanställt av Systems in Blue samt att Matt Pop gjort en helt makalöst poppig remix på Reach for the Sky på de fysiska utgåvorna av albumet.

Tyvärr släpps albumet inte på de mer vanliga streamingtjänsterna vi använder oss av här i Sverige, men det går att köpa eller lyssna via Bandcamp. Sedan kan du ju lyssna här nedan och uppleva dessa odödliga klassiker i nya versioner i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.