Blue System blev Dieter Bohlens nya musikprojekt efter att Modern Talking splittrades 1987.
Bandet fick under sina tolv år en hel del hits med låtar som Under my skin, Magic Symphony och My bes is too big och släppte allt som allt hela 13 album.

Popmuzik Podcast

10 Shades of Blue är en hyllningsplatta till Blue System där dagens popartister tolkar låtarna och uppdaterar dem till 2021. Med det låter de självklart än mer 80-tal är när det begav sig, vilket är riktigt härligt att höra. Det är poppigt, synthigt och en hel del italo disco.

På albumet hittar du akter som Vanello & Steven Kimber, Parralox, Moderno, Misha Singer och Diante City som alla hjälper till att blåsa liv i denna underbara katalog av musik. Som extra grädde på moset får vi även ett medley sammanställt av Systems in Blue samt att Matt Pop gjort en helt makalöst poppig remix på Reach for the Sky på de fysiska utgåvorna av albumet.

Tyvärr släpps albumet inte på de mer vanliga streamingtjänsterna vi använder oss av här i Sverige, men det går att köpa eller lyssna via Bandcamp. Sedan kan du ju lyssna här nedan och uppleva dessa odödliga klassiker i nya versioner i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011