Blue System blev Dieter Bohlens nya musikprojekt efter att Modern Talking splittrades 1987.
Bandet fick under sina tolv år en hel del hits med låtar som Under my skin, Magic Symphony och My bes is too big och släppte allt som allt hela 13 album.

10 Shades of Blue är en hyllningsplatta till Blue System där dagens popartister tolkar låtarna och uppdaterar dem till 2021. Med det låter de självklart än mer 80-tal är när det begav sig, vilket är riktigt härligt att höra. Det är poppigt, synthigt och en hel del italo disco.

På albumet hittar du akter som Vanello & Steven Kimber, Parralox, Moderno, Misha Singer och Diante City som alla hjälper till att blåsa liv i denna underbara katalog av musik. Som extra grädde på moset får vi även ett medley sammanställt av Systems in Blue samt att Matt Pop gjort en helt makalöst poppig remix på Reach for the Sky på de fysiska utgåvorna av albumet.

Tyvärr släpps albumet inte på de mer vanliga streamingtjänsterna vi använder oss av här i Sverige, men det går att köpa eller lyssna via Bandcamp. Sedan kan du ju lyssna här nedan och uppleva dessa odödliga klassiker i nya versioner i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply