Amerikanska Eleanor Buckland gör en lysande debut med indie-singeln Don’t Look Down. Framförallt är det rösten jag fastnar på hos denna nykläckta artist, den låter som ett naturens kall och är ren, rå och ärlig. Musiken för mig till genrer som folk, country och rock men gjort på ett väl avvägt sätt. Här sjunger sångerskan om det gångna året, men istället för att för att blicka tillbaka bittert ser hon hoppfullt framåt. 

Följ på Apple Music

”På morgonen den 1 2021 januari sprang jag in i det kalla vattnet i Campbell Bay och kastade mig ner för att ”sänka mig ner” och rena mig metaforiskt från föregående år. Det kändes som ett uppvaknande och ett hoppfullt ögonblick av frihet”

Eleanor Buckland

Låten markerar den första från ett kommande debutalbum och vittnar om ett sound som definitivt får artisten att stå ut. Ett i huvudsak organiskt musikaliskt landskap lyses upp med skimrande gitarrer och framträdande trummor. Uppvuxen i ett hem där bluegrass fiolmusik gick i arv från generationer var det ganska självklart att även detta skulle plockas in i hennes egna musik och få en framträdande roll på det annalkande albumet. När artisten pratar om den kommande fullängdaren säger hon följande.

”Jag tror att mycket av albumet har att göra med att känna sig stark som kvinna. Det var spännande att upptäcka min egen röst som konstnär på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Jag har vuxit och känner mig mer säker på att uttrycka mig kreativt under hela detta projektet. Det var fantastiskt och så stärkande på så många plan.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011