8

Att Hot Shell Tribe inspirerats av de klassiska hjältarna inom synthmusiken från 80-talet råder ingen tvekan om. På debut-EP:n Panorama Fading kombinerar artisten new romatic synthen med dagens mer polerade produktion och skapar en EP fylld med mörker, nostalgi och hoppfullt vacker pop.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Efter att ha släppt singeln Winner för en månad sedan är det nu dags för Hot Shell Tribe att släppa EP:n Panorama Fading.
Bakom projektet hittar vi Johan Rahmström som vi annars hittar i popduon Sthmiana. Här har språket gått från svenska till engelska och produktionen är färgad av new romantic-eran på 80-talet.

DOLBY ATMOS

EP:n i sig är fem spår som bildar en betraktelse över hur livets panorama sakta tonas ut, hur horisonten kommer närmare och framstår som futtigare och en framtid som inte blir som den var tänkt. Det är skapat med snygg dramatik med hjälp av syntharrangemanget och pendlar mellan mörker och ljus, det tunga och det vackra. Musik med kontraster är ju alltid mest intressant, speciellt om det just är undergången som hela tiden lurar bakom krönet.

Samtidigt som man kan upptäcka inspiration från akter som Depeche Mode och Gary Numan i låtarna, är det även mer renodlad pop som på den mer vemodiga Hounds och Lover, don’t leave där den sistnämnda skulle kunna ha varit tryckaren för skoldiscot under 80-talet. Eller hur EP:n snyggt avslutas med den Roxy Music-doftande Fade. Även om det är mycket 80-tal i känslan på låtarna, så är musiken injicerad med nutidens mer polerade pop-produktion. Det är nog det som jag främst uppskattar med hela projektet. Det hyllar den klassiska synthpoppen, samtidigt som den tar in den i en ny era. Lite som All Hail The Silence gjorde på sitt debutalbum.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011