För oss som älskar elektropop så kommer norska WinterBeach vara ett måste att kolla in.
Med storlagen produktion och ett EDM-liknande driv släpper de här singeln Sky & Stars. En låt som handlar om förväntningarna inför ett nytt förhållande samt den interna konflikten inför slutet av densamme. Själv gick jag omedelbart igång på den filmiska produktionen och älskar hur låten verkligen pumpar på i 200-knyck över det kalla och kala landskapet.

Sky & Stars är första låten av WinterBeach och bandet i sig hämtar inspiration från 80-tals hjältar som Depeche Mode, A-ha och Alphaville. Men visst kan vi höra lite mer nutida akter som Muse och Kent över det hela också? Produktionen känns lite som en hybrid av 80-talets popmusik, 90-talets klubbmusik och indiepop samt dagens synthwave. Jag gick i alla fall igång hårt på detta. Samt att jag inte kan låta bli att tycka att sångarens röst påminner en del om Brett Anderson.

Jag känner att jag hittat ännu en favoritgrupp från våra pop-kunniga grannar med WinterBeach. För detta träffade helt rätt i elektropop-hjärtat. Då är det ju extra skönt att veta att herrarna släpper albumet Playing Dead den 21:a Maj.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply