För oss som älskar elektropop så kommer norska WinterBeach vara ett måste att kolla in.
Med storlagen produktion och ett EDM-liknande driv släpper de här singeln Sky & Stars. En låt som handlar om förväntningarna inför ett nytt förhållande samt den interna konflikten inför slutet av densamme. Själv gick jag omedelbart igång på den filmiska produktionen och älskar hur låten verkligen pumpar på i 200-knyck över det kalla och kala landskapet.

Svensk Pop Apple Music

Sky & Stars är första låten av WinterBeach och bandet i sig hämtar inspiration från 80-tals hjältar som Depeche Mode, A-ha och Alphaville. Men visst kan vi höra lite mer nutida akter som Muse och Kent över det hela också? Produktionen känns lite som en hybrid av 80-talets popmusik, 90-talets klubbmusik och indiepop samt dagens synthwave. Jag gick i alla fall igång hårt på detta. Samt att jag inte kan låta bli att tycka att sångarens röst påminner en del om Brett Anderson.

Jag känner att jag hittat ännu en favoritgrupp från våra pop-kunniga grannar med WinterBeach. För detta träffade helt rätt i elektropop-hjärtat. Då är det ju extra skönt att veta att herrarna släpper albumet Playing Dead den 21:a Maj.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011