Indie-rock möter wave-inspirerad syntmusik i ett drömskt landskap med emotionell sång. Det låter väl inte helt fel? För amerikanska artisten Dräger ger oss nämligen exakt detta i sin nya singel Are We Gonna Make It? Låttexten är melankoliskt, insiktsfull och målande. Såhär säger artisten själv om låtens innebörd:

”Att vara kär är naturligt något du inte kan kontrollera – det är i huvudsak ”lätt” och vad samhället är besatt av men ett förhållande kräver mycket mer än bara kärlek för att hålla. Den här låten handlar om tvivlet som leder till att du ställer de svåra frågorna. Dom gånger du undrar om det finns en framtid även om du är kär och era liv stämmer överens. Ingenting kommer någonsin att bli perfekt och varje förhållande har sina toppar / dalar och det är i de ytterligheter där vi frågar oss ”kommer vi att klara det?”

Med en klar indie-vibe ger artisten oss organisk musik inlindade i elektroniska syntar och ekande ljudbilder. Dräger väljer även att ta ett nytt grepp om en generation som många gånger kämpar med ångest och melankoli. Istället för att gräva ner sig i mörker är Dräger istället lekfull och lättsint inställd till dagens teknologi, samhälle och kärleksrelationer. Således presenterar han en modern tappning av sex, droger och rock & roll. Otroligt spännande om ni frågar mig. Singeln Are We Gonna Make It? upptäcker ni här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.