7

Joe & The Anchor tar ett stort steg mot den mer kommersiella R&B-poppen med EP:n Blue där vi får en mer emotionell sida av bandet.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det är alltid spännande att följa ett band under en längre tid igenom livet. Joe & The Anchor från Malmö är ett sådan band som jag både skrivit om här i bloggen samt jobbat med när de släppt sin musik. I början var de mer indie pop men på senare åren har bandet rört sig mot ett mer modernt sound som kraftigt färgats av R&B-pop. Att jag gillat den nya vägen gruppen valt har nog synts här i bloggen då jag mer än gärna skrivit om dem och det känns som bandet hittat rätt musikmässigt där de befinner sig just nu.

Nu är Joe & The Anchor aktuella med EP:n Blue. Här samlar de sex låtar varav Walk away och titelspåret inte släppts tidigare. Låtar som beskriver livet när det blåser motvind och man känner sig precis som EP-titeln beskriver det, som blue.

Bandet berättar:

“Blue är vårt sätt att dela med oss av våra känslor. EPn är som en enda sammanhängande berättelse, presenterad med olika scenarios hopbundna av ett och samma tema; att våga lyssna till sig själv och låta ens känslor komma till ytan. Med Blue vill vi inspirera andra till att dela med sig av sina känslor, och likt många små svallvågor som tillsammans går ihop och bildar något stort tror vi att vi kan nå förändring om alla släpper fasaden. Vi hoppas våra erfarenheter och känslor resonerar med andra, och att våra fans kan finna trygghet och gemenskap i BLUE.”

Personligen tycker jag att singeln So bad är låten som står ut mest på EP:n. Det är även den mest upplyftande av de sex låtarna och den som hamnar mest i mitt personliga musiklandskap. Men Blue överlag är inte direkt glättigt i stilen. Istället visar sångaren Joakim Rosenlund upp sin starka och uttrycksfulla röst på låtar som Wait on me och Lou Lou, så det blir överlag en mer emotionell känsla vilket med det gör So bad låten som stilmässigt blir den udda i gruppen.

Som sagt så uppskattar jag den väg som bandet just nu slagit sig in på. Det känns som det är ett sound som passar bandet i allmänhet och sången i synnerhet. Ska bli spännande att se hur bandet utvecklar sig efter detta.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.