Akustisk gitarr och otroligt närvarande och rå sång är vad som hälsar oss välkomna i Portairs nya singel Where The Sun Goes Down. Med en tydlig folk/Indie-vibe får vi här ganska fulländad musik för genren. Portair har ett vibrato och röst som verkligen berör och att han valt att hålla produktionen så organisk är verkligen något som förhöjer hela känslan och stämningen i låten. 

Where The Sun Goes Down utforskar Portairs äventyrliga sida där han beskriver tågluffande i Berlin till fulla kvällar i Budapest. Såhär säger artisten själv om låten: 

”Den här låten är en optimistisk, bekymmerslös sång om att leva livet. Det är en personlig redogörelse för berättelser som jag har levt ut i mitt eget liv och de minnen de har fört med sig. Det handlar om att inte behöva en plats att ringa hem, förutom där du är. Jaga solen, följa den tills den går ner och gör allt igen. Människor missar att släppa taget och leva. Något som jag ofta måste berätta för mig själv. Ibland när jag känner mig fast ser jag tillbaka på allt jag har gjort och hela livet jag har levt och det ger mig lite tröst, eftersom jag vet att jag har följt min magkänsla och gett det allt jag har.”

Med en önskan om att hans musik ska tala för sig själv gör Portair organisk indie med närvaro och nerv. För artisten är musiken en otrolig tillflyktsort och sätt att släppa sina känslor fria, något han verkligen vill allmänheten ska känna när de lyssnar.

Med nya singeln Where The Sun Goes Down hoppas vi verkligen att fler människor får upp ögonen för denna talangfulla konstnär. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.