Att tänja på gränserna i musikens värld är i min ögon alltid något som både är intressant och beundransvärt. I popmusikens värld sker det såklart hela tiden experiment, men sällan så långt utanför boxen att det inte längre håller det traditionella låtformatet på något sätt. Artisten Mapt tänker i alla fall helt utanför boxen. Han skapar nästan en egen box. Med knivskarpa elektroniska musik har han lyckats mixa rätt mängd retro med framtid för att skapa sitt eget unika sound.

Favoriter Apple Music

I nya singeln Lonely City fångar artisten känslan av ensamhet till följd av pandemin, något som många av oss känt det många året. Genom retro-syntar och melankolisk sång guidas vi in i ett nästintill futuristiskt musiklandskap där det är tydligt att elektroniken är styrande. 

Artisteprojektet Mapt är egentligen ett soloprojekt av Florent Bariod, som från sitt hem i Brooklyn både skriver, sjunger in och producerar sina egna låtar. Förkortningen Mapt, är på franska en översättning av BFF, alltså bästa vänner för alltid. Denna talangfulla prudcent har varit verksam inom musiken sedan15 års ålder, men gör nu som sagt elektronisk musik som flirtar med både dåtidens syntar och framtidens sound. Han ämnar tänja på gränserna och skapa nya soniska experiment med sin egen musik.

Singeln Lonely City hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.