Att tänja på gränserna i musikens värld är i min ögon alltid något som både är intressant och beundransvärt. I popmusikens värld sker det såklart hela tiden experiment, men sällan så långt utanför boxen att det inte längre håller det traditionella låtformatet på något sätt. Artisten Mapt tänker i alla fall helt utanför boxen. Han skapar nästan en egen box. Med knivskarpa elektroniska musik har han lyckats mixa rätt mängd retro med framtid för att skapa sitt eget unika sound.

Skicka in din musik

I nya singeln Lonely City fångar artisten känslan av ensamhet till följd av pandemin, något som många av oss känt det många året. Genom retro-syntar och melankolisk sång guidas vi in i ett nästintill futuristiskt musiklandskap där det är tydligt att elektroniken är styrande. 

Artisteprojektet Mapt är egentligen ett soloprojekt av Florent Bariod, som från sitt hem i Brooklyn både skriver, sjunger in och producerar sina egna låtar. Förkortningen Mapt, är på franska en översättning av BFF, alltså bästa vänner för alltid. Denna talangfulla prudcent har varit verksam inom musiken sedan15 års ålder, men gör nu som sagt elektronisk musik som flirtar med både dåtidens syntar och framtidens sound. Han ämnar tänja på gränserna och skapa nya soniska experiment med sin egen musik.

Singeln Lonely City hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011