Att tänja på gränserna i musikens värld är i min ögon alltid något som både är intressant och beundransvärt. I popmusikens värld sker det såklart hela tiden experiment, men sällan så långt utanför boxen att det inte längre håller det traditionella låtformatet på något sätt. Artisten Mapt tänker i alla fall helt utanför boxen. Han skapar nästan en egen box. Med knivskarpa elektroniska musik har han lyckats mixa rätt mängd retro med framtid för att skapa sitt eget unika sound.

I nya singeln Lonely City fångar artisten känslan av ensamhet till följd av pandemin, något som många av oss känt det många året. Genom retro-syntar och melankolisk sång guidas vi in i ett nästintill futuristiskt musiklandskap där det är tydligt att elektroniken är styrande. 

Artisteprojektet Mapt är egentligen ett soloprojekt av Florent Bariod, som från sitt hem i Brooklyn både skriver, sjunger in och producerar sina egna låtar. Förkortningen Mapt, är på franska en översättning av BFF, alltså bästa vänner för alltid. Denna talangfulla prudcent har varit verksam inom musiken sedan15 års ålder, men gör nu som sagt elektronisk musik som flirtar med både dåtidens syntar och framtidens sound. Han ämnar tänja på gränserna och skapa nya soniska experiment med sin egen musik.

Singeln Lonely City hör ni här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply