Spotify är nog det mest svenska vi har här i landet. Det är ett företag med svenska socialdemokratiska värderingar om att alla ska ha lika. Men likt den svenska socialdemokratin är det alltid okej om man själv får lite mer eller är bättre behandlad än alla andra. Men annars ska det vara lika för alla andra.

Nordiska Favoriter

Låt mig förklara.

Spotify släppte ju sin sida Time to Play Fair för något år sedan. En sida där de på bästa socialistiska sätt tyckte att storföretaget Apple är elaka och orättvisa mot dem – som i runda slängar är knappt en tredjedel så stor som Spotify när det kommer till strömmad musik. Apple vill nämligen ta betalt för att Spotify ska få använda deras betalningssystem via AppStore. En avgift som i riktig socialistisk andra faktiskt är lika för alla. 30% av det som du som företag sätter som konsumentpris.
Detta tycker som sagt Spotify är sjukt orättvist. Varför ska de betala för något som alla andra betalar för?
Så Spotify slår på stora trumman och tycker att Apple hämnar konkurrensen när de tar samma avgift för dem som för alla andra. En konkurrens som i Sverige tillexempel är en monopolställning för Spotifys fördel med si sådär 85% av marknaden.
Men visst. Är man född i ett land där allt gärna ska vara gratis och där den socialistiska andan är djupt rotad i ens DNA, så kan jag förstå att det är extra jobbigt att någon faktiskt ger en samma förutsättningar som alla andra.

Nu har det dock visat sig att den där Time to Play Fair aldrig gällt någon annan än Apple.
För Spotify i sig vill inte spela på någon annans planhalva än dem själva. För några veckor sedan började Spotify nämligen att attackera de tjänster där man lätt kan flytta sina spellistor från en plattform till en annan. Om det så är från Apple Music till Tidal eller från Spotify till YouTube.
Appen SongShift blev nämligen hotade av Spotify att deras API skulle bli indraget om de fortsatte med att göra det lätt för användare att flytta ens spellistor från just Spotify till en annan plattform. Snacka om waled garden, som Spotify anklagar Apple för att vara. Har du väl börjat använda Spotify så ska du minsann inte få lov att lämna. Och gör du det, så ska du minsann få bygga dina spellistor på egen hand.

Spotify är i och för sig inte dumma här. De vet att är det något som får folk att hålla sig kvar på en och samma platform så är det just att de inte vet hur de ska kunna föra över sina spellistor från en plattform till en annan. Det är i Spotifys fall också enda fördelen för dem. Så om de kan slå på de möjligheter som finns för att lätt bli kund någon annanstans, så är det lika bra att slå hårt.

För som kund kanske man äntligen kommit fram till att Spotify är den tjänst efter YouTube som ger sämst betalt till artister och upphovspersoner och med det så kanske man vill använda en tjänst som i alla fall ger några ören mer till dessa.
Men den möjligheten börjar Spotify nu aktivt arbeta för att ta bort. För som sagt. Det ska vara lika villkor för alla, men Spotify ska alltid ha lite mer… Som den tvättäkta socialist de är…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011