Idag kom en lite oväntad nyhet. Teknikmässan CES som hålls i Las Vegas varje Januari blir enbart online nästa år.
Egentligen är det kanske inte superkonstigt ändå. USA är just nu ett av de värst drabbade länderna när det kommer till Covid-19 och möjligheten att hålla den typen av mässa inom bara ett halvår är mer önsketänkande än något annat. Dock lite oväntat att nyheten om att den fysiska mässan inte blir av ändå kom såpass långt innan själva mässan. Samtidigt är det bra att företagen får tid på sig att ställa om för presentationer via nätet istället för i en monter eller på en scen under CES.

Svensk Pop Apple Music

Men vad har detta med musik undrar du säkert.
Inget överhuvudtaget. Men, vi har ett annat event knappt 30 dagar efter CES här i Sverige. Det kallas för Melodifestivalen. Det kan vi glömma i sin snart 20-åriga form 2021.
Sverige är ganska förskonat från de stora topparna under Covid-krisen. Vi har haft många dödsfall, absolut. Men sjukvården har inte kollapsat och vi har alla kunnat leva ganska normala liv i det stora hela.
Med det tror jag ändå inte att stora sammankomster som större arenakonserter kommer att kunna hållas under det närmaste halvåret, eller ens kommande året om jag ska vara Herr Pessimist.

Det gör att SVT i första hand bör planera Melodifestivalen 2021 som antingen ett studioprogram eller något som körs i en och samma (mindre) arena i Stockholm. Att kuska land och rike runt för att spela i tomma arenor är bara bortkastade skattepengar. Visst, ska vi vara ärliga så har väl själva turnékonceptet aldrig varit något som direkt synts i rutan. Det är inledningen när programledaren ropar ut ”Hej *namn på stad här*” innan allt drar igång. Om de sedan var på Gärdet eller i Gävle gör noll och ingen skillnad för själva TV-programmet. Det är kul för staden som turnén kommer till. Men överlag är själva turnén mer en sak för Blixten & Co samt LiveNation än TV-sofforna.

Men som sagt. En turné för Melodifestivalen 2021 kan vi redan nu planera för att det inte blir av. Tråkigt för allt runtomkring programmet, absolut. Jag har ju själv varit med turnén några år och tyckte det var galet roligt.
Nästa år får SVT tänka om och tänka litet och att samla allt på en plats. Det går ju att skapa TV-magi från en studio också, även om vi kanske missar pulsen i programmet. Men det vore oansvarigt av SVT att ens hoppas på samma upplägg som de senaset åren. Utan de ska (inte bör) planera för litet i första hand.
-Samtidigt kommer det bli svårt att försvara kostnaderna att åka land och rike runt för SVT bara för att de som gör programmet ska få sitta och supa i en hotellbar i Umeå på fredagskvällen medan arenan i sig inte genererar en enda biljettintäkt.

Melodifestivalen handlar ju i första hand om musiken. Så inspelningsplatsen för programmet är i sig sekundärt. Redan nu kan ju producenterna för Melodifestivalen börja planera för en ren TV-show i en och samma lokal och inte en stor liveshow i sex olika städer.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011