Indiefolk-kvartetten Maple & Rye från Göteborg släppte albumet For Everything i veckan som gick. Från det kan du här lyssna på det inledande spåret Monterey. En låt om att känna sig som mest utsatt när du är som lyckligast, allt komponerat till en klassisk folk-poplåt som Milton Lönnroth i bandet berättar lite mer om här nedan:

”När du hittat den perfekta personen känner du dig som mest ovärdig och när du ser dig själv som ovärdig är det sannolikt bara en tidsfråga tills saker och ting når en rimlig slutsats och du får vad du förtjänar. Hela situationen har ett bäst-före-datum och när det oundvikliga slutligen inträf ar kommer det säkert vara ditt eget fel. Den känslan kallas Hedonofobi och är inte unik för romantisk kärlek. I varje ögonblick där du känner att du gör framsteg, lyckas eller finner mycket nöje i något, är det möjligt att känna dig som en bedragare. När livet ger dig lemonad är det lätt att bara se citronerna.”

Du kan även lyssna på hela albumet här nedan. Vi fick ju första singeln från albumet i form av Con of the century i början av året, samt att bandet även besökte mig för en poddintervju.

Om resultatet berättar Henrik Bielsten:

”Det här albumet representerar hela resan och alla upplevelser som medföljt. Livespelningarna, studiosessionerna, mötena, de långa diskussionerna, experimenten, de sömnlösa nätterna, de svåra besluten, de druckna ölen, bilresorna, känslorna, misslyckandena och lärdomarna. För mig är det vad albumets titel står för.” For Everything. Detta är ett album för allt vi gjort tillsammans. Det representerar vänskapen och kärleken som ligger till grund för allt och som varit det som tagit oss igenom mycket av det svåra. Utan den – ingenting.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.