Jag blev aldrig något superfan av Saint Etienne. Jag tycker de har gjort en del bra låtar, men varje gång jag lyssnat på ett album eller en samling så får jag alltid känslan av att det är lite mellanmjölk. Det är bra, men aldrig wow. Lite synd kanske, för jag kan ändå fatta varför folk gillar dem. Men det är liksom något med Sarah Cracknell och gänget som aldrig riktigt gift sig helhjärtat med mig.

DOLBY ATMOS

Dock var det kärlek vid första lyssningen när jag hörde den Motiv 8-producerade singeln He’s on the phone 1995. Låten i sig är en remix på låten Accident från EP:n Reserection med Étienne Daho på vilken Cracknell sjunger. Originalet är än mer vemodigt och bygger på ett orkestralt arrangemang där då även den klassiska pianoslingan från singeln är med.
Likt originalet är det Étienne Daho som gör en fransk prata inför sista refrängen som är taget från låten Reserection. Ett lysande inslag i låten måste jag säga.

He’s on the phone är liksom brittisk dansmusik när den var som bäst i mitten av 90-talet. Pop- och klubbmusik mixad ihop till en perfekt kombination. För den som inte kunde få nog av Steve Rodway och hans Motiv 8-produktion kunde även fördjupa sig i ännu mer housepiano på Motiv 8-mixen som klockar in på sex och en halv minut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011