Saint Etienne – He’s on the phone

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag blev aldrig något superfan av Saint Etienne. Jag tycker de har gjort en del bra låtar, men varje gång jag lyssnat på ett album eller en samling så får jag alltid känslan av att det är lite mellanmjölk. Det är bra, men aldrig wow. Lite synd kanske, för jag kan ändå fatta varför folk gillar dem. Men det är liksom något med Sarah Cracknell och gänget som aldrig riktigt gift sig helhjärtat med mig.

Dock var det kärlek vid första lyssningen när jag hörde den Motiv 8-producerade singeln He’s on the phone 1995. Låten i sig är en remix på låten Accident från EP:n Reserection med Étienne Daho på vilken Cracknell sjunger. Originalet är än mer vemodigt och bygger på ett orkestralt arrangemang där då även den klassiska pianoslingan från singeln är med.
Likt originalet är det Étienne Daho som gör en fransk prata inför sista refrängen som är taget från låten Reserection. Ett lysande inslag i låten måste jag säga.

He’s on the phone är liksom brittisk dansmusik när den var som bäst i mitten av 90-talet. Pop- och klubbmusik mixad ihop till en perfekt kombination. För den som inte kunde få nog av Steve Rodway och hans Motiv 8-produktion kunde även fördjupa sig i ännu mer housepiano på Motiv 8-mixen som klockar in på sex och en halv minut.Som läsare och artist får du ut mer av Popmuzik som Patreon-medlem!

Bli Patreon-medlem

Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.