Johnossi arbetar just nu mot sitt kommande album Forevers, som släpps den 27:e September. I våras släpptes singeln San Antonio och nu släpps låten igen. Fast på svenska, då låten döpts om till Känns så längesen. Samma musik, men en helt ny text. Denna gång har Johnossi förstärkning av ingen mindre än Lars Winnerbäck, som skrivit om texten och sjunger på låten.

Nordiska Favoriter

Resultatet är härligt dramatiskt med sin filmiska western-aura och stor kör i refrängen. Känns som en blivande klassiker från båda akterna.

Om singeln berättar Johnossi:

”Vi har under en längre tid velat utmana oss själva genom att ta oss an det svenska språket och göra alternativa versioner av våra låtar. På omvägar hörde vi att Lasse gillade San Antonio och vi frågade om han ville vara med och göra en svensk version. Lasse skrev hela den nya svenska texten som vi gillade direkt! Det blev sen helt naturligt för oss alla att vi skulle göra den som en duett. Vi känner inte Lasse sen tidigare, men har såklart alltid uppskattat hans texter och musik. Det känns så spännande och rätt att göra detta på svenska tillsammans med honom nu!”

Winnerbäck tillägger:

”Jag älskade San Antonio direkt, och jag blev väldigt glad och väldigt förvånad när Johnossi hörde av sig och ville ha hjälp med en svensk text. Jag gick med den länge i huvudet och undrade hur jag möjligen skulle kunna bidra med det, jag brukar aldrig jobba så. Men så kom idéerna, jag satte tid och rum till nu och här, för att den skulle bli ”vår”. Tycker det blev fint, men så kom jag ju till ett väldigt väldukat bord också. Drömlåt.”

Vad tycker du om detta samarbete?
För att inte missa alla musiktips som läggs upp i bloggen, kan du spara ner en genväg till din mobils hemskärm och med det lätt komma åt sidan. Perfekt att ha, då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg. Klicka på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Vad tyckte du?
+1
4
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011