Efter 28 år återvänder Ultravox med ett helt nytt studioalbum.
De lyckas med konststycket att skapa ett album som låter som det gjorde när vi hörde dem sist, men att de uppdaterat ljudbild och produktion till dagens mått.
Som vanligt är det snygga melodier, med en härlig blandning av power-pop och synthar.
Jag känner mest igen gamla hederliga Ultravox i låtar som Rise eller titelspåret, där de briljerar med sin popmusik och storslagna produktioner. De låter till och med den klassiska elgitarren, som vi bland annat känner igen från French Revolution , vara med i ljudbilden. Då ligger det fasligt nära den tacky-delen av skalan, men de lyckas ändå hamna på den säkra sidan. -Om inget väger de upp det hela med sina snygga pianoackord.
Tyvärr är de inte lika bra när de sätter sig ner och spelar sina lugnare låtar. De blir faktiskt ganska sömniga – även om även de är snyggt arrangerade. Midge Ure känns mest gnällig då.
På det hela är Brilliant kanske inte en rakt igenom briljant skiva, men en trevlig återkomst av en grupp som jag tror många kommer uppskatta att lyssna på även 2012.

Svensk Pop Apple Music

65%

Ladda ner dessa låtar: Brilliant , Flow , Rise .

Brilliant - Ultravox

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011