Ingen kan väl ha undgått att Loreen vann Eurovision med sin Euphoria i helgen och med det tog Eurovison till Sverige nästa år.
Det ska bli riktigt kul att ha cirkusen i landet och jag tror att det kommer kunna bli hur-bra-som-helst för arrangemanget och landet. Är det något SVT kan så är det TV-underhållning.
Den stora nöten att knäcka är var man ska hålla evenemanget?
Globen huserar hockey-VM och den nybyggda Friends-arenan ska ha korpenmatcher med AIK.
Stockholm är med andra ord inte det självklara valet för arrangemanget.
Ett val hade kunnat vara Malmö, som är en stad som är på och vill utvecklas.
För Skåneregionen hade det helt klart varit en fjäder i hatten och området har ju redan en fungerande arena som skulle kunna ha ESC.
Som Göteborgare är det självklart tråkigt om det skulle hamna där – kanske rättvist, men ändå tråkigt.
Men politiker i Göteborg börjar prata på att de gärna vill ta Eurovision till Sveriges andra stad.
Vi hade Eurovision i Scandinavium 1985 efter att Herreys vann. Tyvärr är Scandivavium på tok för litet för ett arrangemang i ESC-kaliber. Det hade helt enkelt inte funkat 2013. Hur naiva politiker vi än har här i staden, vars tid verkar ha stått still.
Att bygga en ny arena i staden har det varit tal på ett tag. För vi behöver en ordentlig inomhusarena. Visst, att bygga en ny arena på kort varsel bör inte vara några problem. Får Göteborg & Co tillsammans med Gotevent för sig något så brukar man kunna fula igenom ett förslag även om resultatet sällan blir så lysande med dessa stressade idéer.
Men kunde Baku bygga en arena på 8 månader, kan Göteborg.
-Och vad säger egentligen att arenan måste ligga på Evenemangsstråket? Lägg det på Hisingen där plats ändå finns så den stadsdelen får blomstra lite.
Finns viljan, finns möjligheter.
Nu är det inte en bra sak att stressa fram ett bygge, så jag tror vi skippar den idén just nu.
Så med ett för litet Scandinavium återstår bara en sak kvar att göra.
Spänna tak över Ullevi.
Arenan rymmer idag 70.000 personer vid konserter och skulle lätt ta in 50.000 personer med sittplatser på plan och läktaren.
Att bygga ett fast tak som går att öppna och stänga över arenan är nog både svårt och dyrt med tanke på arenans utformning. Men stora segel som kan dras ut över arenan hade passat perfekt. Res en linkonstruktion från läktarna och gör det möjligt att dra ut segel som ligger om lott över planen för att skydda vid eventuellt regn.
Är det så fint väder som det var i helgen behöver man inte ens dra ut ”taket”, utan arenan kan då bada i sol och andas den fina Göteborgsatmosfären.
För mig är detta det enda alternativ som vi snabbt skulle kunna lösa en värdarena för Eurovision i Göteborg 2013.
Annars får AIK återgå till Råsunda för två veckor eller att vi lägger det i Malmö.
Men det hade ändå varit kittlande roligt att ha Eurovision i ett Ullevi med hätta.

Skicka in din musik
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011