Bakom namnet Stranger Mountain hittar vi Andreas Johansson från Jönköping. Själv hittar han sin musikinspiration från Island, Sverige och även mellanvästra USA igenom artister som Jónsi, Loney Dear, Fleet Foxes, Gregory Alan Isakov och Bon Iver. Kanske inte så konstigt då att Stranger Mountains kommande album heter Terminal 5, just den terminal man åker till på Arlanda för att lämna landet.

Nordiska Favoriter

Nu är Stranger Mountain aktuell med singeln The Boy. På den reflekteras det kring ungdomen och att växa upp i denna ständiga föränderliga värld. Allt till en medryckande och skön indiepop produktion som känns väldigt direkt i melodin skulle jag säga.

Du hör resultatet här nedan.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik in Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.