Bakom namnet Stranger Mountain hittar vi Andreas Johansson från Jönköping. Själv hittar han sin musikinspiration från Island, Sverige och även mellanvästra USA igenom artister som Jónsi, Loney Dear, Fleet Foxes, Gregory Alan Isakov och Bon Iver. Kanske inte så konstigt då att Stranger Mountains kommande album heter Terminal 5, just den terminal man åker till på Arlanda för att lämna landet.

Favoriter Apple Music

Nu är Stranger Mountain aktuell med singeln The Boy. På den reflekteras det kring ungdomen och att växa upp i denna ständiga föränderliga värld. Allt till en medryckande och skön indiepop produktion som känns väldigt direkt i melodin skulle jag säga.

Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011