Lyssning av låtarna i Göteborg inför helgens Melodifestival

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Okej.
Kunde inte hålla mig helt undan från Melodifestivalen när den ändå är i min hemstad Göteborg. Så jag lyssnade igenom veckans låtar för att ge er mina åsikter om dem.
Så utan någon större väntan: nu kör vi!

1. Samir & Viktor – Shuffla
Låtskrivare: Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk

Än en gång är det studentflaks-pop från Samir & Viktor. En del random ord som slängts ner i samma låt till medryckande melodi som kryddats med saxofon. Tja, det är väl inte direkt poesi detta. Det är gjort för att tända dansgolvet och skapa Spotify-streams sedan får vi se om folk går igång på det även på lördag. Det lär ju bli en kul show på tre minuter, och det brukar ju räcka till en plats i Andra Chansen i alla fall.

2. Ida Redig – Allting som vi sa
Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Ida Redig

Klart att Göteborgs pop-prinsessa Ida Redig ska försvara sina färger här i Göteborg. Det övergår från en lugn start till euforisk pop med Hellström-komp. Jag gillar detta. Helt klart en av de bättre låtar Ida gjort måste jag säga. Hon passar bra i genren svensk pop, och även om hon kanske inte kommer bli Maggio så känns det som hon kan nå ut till en mycket större publik i detta forumet. Helt välförtjänt i så fall.

3. Jonas Gardell – Det finns en väg
Låtskrivare: Calle Kindbom, Jonas Gardell, Mats Tärnfors

Om vi tänker Aldrig ska jag sluta älska dig, som ändå är den låt vi alla förknippar med schlager-Gardell, så är Det finns en väg INTE det.
Visst, det är en ballad som växer från det lilla till det stora, men detta känns mer som en av de mindre kända numren i musikal än hitlåten vi ska ta med oss hem från musikalen. Med andra ord mer Mountain duett än I know him so well.

4. Margaret – In My Cabana
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman

Margret har importerats till Melodifestivalen från Polen. I år är hon med för att ge oss somrig Shakira-doftande europop. Det är väl radiovänligt, men jag saknar den starka hooken här som skulle kunna lyfta detta ett extra steg. Det hamnar lite i en loop som den inte växer ifrån. Kan dock lyfta på scenen, men spontant så känns det lite blekt.

5. Stiko Per Larsson – Titta vi flyger
Låtskrivare: Stiko Per Larsson, Emil Rotsjö

Stiko vann P4 Nästa och fick en fribiljett till Melodifestivalen. Tja, måste ju säga att Titta vi flyger var lite av en dussinlåt som jag personligen inte har så mycket för om jag ska vara ärlig. Med de somriga tonerna är det Eldkvarn / Winnerbäck för grisfesten, typ.

6. Mimi Werner – Songburning
Låtskrivare: Göran Werner, Mimi Werner, Niki Niki, Carl Varga, Johan Åsgärde, Oliver Lundström

Mimi var ju med för ett par år sedan – även då i Göteborg med Ain’t no good. Nu är hon tillbaka med Songburning. Även detta är en mix mellan pop och country som borde gå hem väldigt bra i år och fyller upp platsen Wiktoria lämnat. Stark refräng som sätter sig omedelbart, så jag tror Mimi har goda förutsättningar denna vecka att ta sig långt.

7. LIAMOO – Last Breath
Låtskrivare: Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing

Okej, detta är utklassning. LIAMOO har en grym låt som snyggt mixar hip-hop och pop på ett topplistemässigt sätt. Det känns väldigt amerikanskt med en stark pianomelodi som löper igenom låten som blommar ut i en mycket stark refräng med stråkar och hela köret. Jag skulle bli mycket förvånad om inte detta går direkt till final på lördag. -Med eller utan Idol-fansen i ryggen.

Skulle jag tippa lördagen efter en lyssning skulle jag säga:

Till final:
LIAMOO
Mimi Werner

Till Andra Chansen:
Samir & Viktor
Ida Redig


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.