Den 17:e Mars går filmatiseringen av Disneys klassiska tecknade film Beauty & The Beast upp på biograferna. Denna gång är det Dan Stevens och Emma Watson som har huvudrollerna när skådespelare och datoranimeringar möts. I andra roller hör vi bland annat Ewan McGregor, Ian McKellen och Emma Thompson.
Filmen är regisserad av Bill Condon som bland annat gjort Dreamgirls och den lysande Gods and Monsters, så vi kan ju säga att mina förväntningar på filmen är en aning höga.

Även om Disney för mig är bra historier, så är det lika mycket bra musik. Speciellt i eran kring Beauty & The Beat i början av 90-talet hade studion sin storhet här det kommer till musik. Aladdin, The Little Mermaid, The Lion King och The Hunchback of Notre Dame har samtliga otroligt starka låtar och inte helt oväntat har några av dem även förvandlats till stora succéer på musikalscenen.

Själv kände jag att det var dags att sätta ihop en spellista med magiska låtar från Disneys filmer. Visst, det blir definitivt övervikt på 90-talet – för då var de som sagt bäst – men det finns allt en del äldre klassiker och nya favoriter bland låtarna.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.