Den 17:e Mars går filmatiseringen av Disneys klassiska tecknade film Beauty & The Beast upp på biograferna. Denna gång är det Dan Stevens och Emma Watson som har huvudrollerna när skådespelare och datoranimeringar möts. I andra roller hör vi bland annat Ewan McGregor, Ian McKellen och Emma Thompson.
Filmen är regisserad av Bill Condon som bland annat gjort Dreamgirls och den lysande Gods and Monsters, så vi kan ju säga att mina förväntningar på filmen är en aning höga.

POPMUZIK LOVER 2

Även om Disney för mig är bra historier, så är det lika mycket bra musik. Speciellt i eran kring Beauty & The Beat i början av 90-talet hade studion sin storhet här det kommer till musik. Aladdin, The Little Mermaid, The Lion King och The Hunchback of Notre Dame har samtliga otroligt starka låtar och inte helt oväntat har några av dem även förvandlats till stora succéer på musikalscenen.

Själv kände jag att det var dags att sätta ihop en spellista med magiska låtar från Disneys filmer. Visst, det blir definitivt övervikt på 90-talet – för då var de som sagt bäst – men det finns allt en del äldre klassiker och nya favoriter bland låtarna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011