Christophe Lallet som kort och gott kallar sig för Lallet när han gör musik har släppt nya singeln Köpenhamn som du bara inte får missa! För två år sedan fick vi debutsingeln Blundar vilken har spelats över en miljon gånger på Spotify, inte illa.

Favoriter Apple Music

Lallet har en fransk pappa och en svensk mamma och musik har alltid varit en naturlig del inom familjen. Hans farbror Fredrik Lallet var en duktig jazzmusiker och hans morfar Lars Larsson är trubadur.

För att få veta lite mer om honom och för att höra om senaste singeln ringde jag upp honom för en intervju som du kan läsa här.

Hallo, hur är läget med dig?

Allt är alla tiders! Hur är det själv?

Bara fint, det är fredag och allt!

Jag menar det, jag har fått i mig ett halvt glas bubbel redan haha!

Kan du berätta lite om dig själv?

Jag har ett förflutet som fotbollsspelare och spelade bland annat i Hammarby men även i Frankrike och USA. Jag har hela tiden sysslat med musik men fotboll har fram tills nyligen varit mitt yrke. Det är musiken som alltid har legat högst upp på priolistan men man måste göra det på rätt sätt. Under tiden som jag har formats som musiker och artist har jag spelat fotboll.

När bestämde du dig för att satsa fullt ut på musiken?

Det har funnits med hela tiden i familjen och det var lite otippat att jag skulle spela fotboll. Men jag har hela tiden visualiserat att efter fotbollskarriären ska jag bara hålla på med musik. Den här övergången visste jag inte riktigt när den skulle ske men förra året bestämde jag mig för att lägga dojorna på hyllan och satsa fullt ut.

Har du jobbat i andra projekt tidigare när det kommer till musiken?

Det har jag i och för sig gjort. Jag har släppt lite egenproducerat utan skivbolag och så. 2012 kom första men jag har skrivit och gjort musik i många år innan det, men det har hela tiden varit i skuggan av fotbollen. Det är ganska skönt nu att fotbollen ligger bakom och att det bara är musik. Äntligen får jag öppna mitt hjärta och sjunga om det som jag verkligen vill förmedla till folk. Det finns ingen fotbollsanknytning någonstans när jag gör musik.

Kan du beskriva din musik för oss?

Jag sjunger med mycket känsla tror jag. När jag lyssnar på musik vill jag ofta fånga en känsla, bli peppad eller om jag mår dåligt och vill sitta och deppa. Eller om jag bara är så jävla glad och vill få ut den euforiska känslan.

När jag skriver musik försöker jag känna av vilken sinnesstämning som man vill infinna sig i när man lyssnar på låten. Min senaste är en ganska luddig romans som ägde rum runt på olika platser som Köpenhamn och Stockholm och så där. Den kommer från en erfarenhet som jag faktiskt har varit med om. Nu pratar jag om nya singeln men med de andra finns det också mycket glatt och euforiskt men också extremt deppigt. Du vet, man älskar någon så jävla mycket och ser sen den man älskar med någon annan, att fånga den känslan.

Hur går det till när du snickrar?

Först så har jag en liten melodislinga som jag jobbar vidare på och slänger på lite ord. Glatt eller deppigt? Varmt eller kallt? Den som jag får mest vibe för blir det. Jag tycker inte att det behöver vara en deppig låt för att ackorden är dystra. En downtempo kan lika gärna vara en glad låt.

Har det alltid varit självklart för dig att skriva på svenska?

Jag har väl testat att skriva på engelska som de flesta musiker har gjort. Men jag sjunger och skriver även på franska eftersom jag har franskt påbrå. Det är jävligt intressant och det är något som kommit nu på senare tid och det har öppnat en helt ny dörr för mig. Det är riktigt kul att sjunga och skriva på franska.

Kommer du släppa musik även på franska i framtiden?

Ja det vill jag gärna göra, men det kanske ligger lite längre fram i tiden.

Du har tagit god tid på dig, har du ett lager med låtar som ligger och väntar på att släppas?

Ja, nu kommer det ett gäng låtar. Först ut är Köpenhamn, sedan en låt till sommaren och en till hösten. Det blir med lite olika samarbetspartners och det är lite spännande grejer på gång.

Kan vi förvänta oss en EP under året?

Vi får se. Det är jäkligt svårt att veta hur man ska lägga fram sin musik. Min musik funkar väl bäst på den digitala marknaden, precis som för många andra. Många låtar skulle kanske falla bort om jag släppte ett helt album. Jag vill att någon ska ta till sig orden.
Blir det Lallet-mani skulle jag absolut kunna göra det men nu är jag inte där ännu och krigar mig fram.

Vi får hoppas på att 2017 blir ditt år.

Ja man får göra det. Är det något jag tagit med mig från fotbollen och in i musiken så är det verkligen att när man spelar fotboll så vinner man ibland och ibland förlorar man. Så jag har lärt mig att hantera förluster. Så att aldrig fortsätta kämpa har jag lärt mig. Krigar man för det man tror på så kan det besannas.

Den kommande singeln Köpenhamn, kan du berätta för oss lite om den? Vilken känsla vill du förmedla?

Där är det ju verkligen från en egen erfarenhet. Du vet när man träffar någon och så har man en så fantastisk period i livet. Ekonomin sätter inga gränser även fast man inte har så mycket pengar, man känner bara fuck it – nu lever vi bara i nuet. Den känslan inbäddad i något krångligt pussel. Den härliga relationen har tagit slut och man ser tillbaka.

Du har jobbat tillsammans med Jesper Borgen, hur startade ert samarbete?

Vi skrev låten Bara Min tillsammans till mig och den släpptes även i Norge med en annan artist. Vi var i Oslo och skrev och hade jäkligt kul. Sedan har vi varit igång med olika separata projekt men ville jobba tillsammans igen. Då kom jag med Köpenhamn-idén och han gick väldigt mycket igång på den. Han är en helt fantastisk person och det är viktigt att man klickar när man jobbar tillsammans. Det är extra viktigt när man skriver en personlig låt som man hoppas att andra ska relatera till.

Lyssna här!

Lallet @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011