Med albumet Kom från 2018 var Johan T Karlsson förbannad. Sverigedemokraterna började få större inflytande och normaliseras av de andra högerpartierna. Albumet blev till en ventil för honom. Att få ut frustrationen över den politiska väg som svenskarna valt.

Skicka in din musik

Nu, fem år senare, är Johan fortfarande förbannad över SD. Men livet har tagit en annan vändning för artisten som kallas Familjen. En skilsmässa med barn inblandade satte Johan i ett personligt mörker. En livskris som behövde bearbetas. Men också något som öppnade ögonen för nya möjligheter. Att älska och hitta kärleken igen.
Det är detta som ramar in nya albumet Nerver av tvål. Johans ytterst personliga resa mitt i livet.

”Nerver av tvål är en bikt och ett bokslut över de senaste fem åren i mitt liv. Himmel och helvete, allt finns med.”

Texterna är nakna och direkta. Johan är inte rädd för att blotta sig i låtarna. Allt känns ofiltrerat och ärligt. Om det så är relationen som tog slut eller att leva ut sin sexdrift. Genom alla låtar löper Familjens medryckande produktion. Det är oftast lekfullt och dansant. Men också atmosfäriskt, som den Vangelis-doftande instrumentala inledningen Vågorna som jag personligen tycker är sjukt snygg. Vi hittar även låten Malmö stad på albumet, som Familjen skrev för TV-serien Tunna Blå Linjen, samt den lysande duetten Säg mitt namn, som framförs tillsammans med Oscar Zia.

I Popmuzik TV berättar Johan om frustrationen över SD och den normalisering som gjort av partiet. Om hur livet fick en vändning i form av skilsmässan och att hitta tillbaka till livet och kärleken igen. Fem år av nergång och uppgång som tillslut blev albumet Never av tvål.
Det blir ett öppet och ärligt samtal om känslorna och tankarna kring albumet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011