Denna vecka drar Stockholm Pride igång. Då passar det ju perfekt med att Leo Spauls precis släppte den alternativa pride-låten Allt det som är du . En låt som doftar mer indie än schlager, och som hittat inspiration av U2 , Håkan Hellström och John Grant .
Videon till Allt det som är du är regisserad av Jacob Mohlin och har premiär här i bloggen. Du hittar videon en bit ner. Men först var jag tvungen att ställa några frågor till Leo.

Skicka in din musik

Hej, vem är Leo Spauls?

I grund och botten en klassiskt skolad pianist. Tanken var att jag skulle satsa på den klassiska musiken. Jag övade som en galning under skolåren. Men tyvärr hade jag börjat för sent, och blev inte tillräckligt bra. Då började jag sjunga istället och bilda rockband. Jag skrev en hel del musik, men den var alltför pretentiös för att något skivbolag skulle nappa. Istället började jag jobba med teater. Jag hade en teatergrupp som hette Stockholms Blodbad tillsammans med Henrik Dorsin , Micke Lindgren och Erik Wernquist . Vi blandade alla genrer i princip, men när det blev dags för Henrik att gå solo, tyckte jag inte att vi ville samma saker längre. Jag bildade istället en egen teatergrupp, Dr. Benway på Teater Pero i Stockholm. Det var väl inte det smartaste karriärdraget kanske, men jag har aldrig tänkt så.

Inte långt därefter råkade jag dock ut i svårigheter. Det går sinnessjukdom i släkten och jag började få psykoser, och började se saker som inte finns. Jag väntade ganska länge med att söka hjälp, men till slut var det Alexander Bard som sa åt mig att sätta mig på medicinering. Jag hade bett honom flyga och fara på fyllan, och det kunde han förvisso tåla, åtminstone en eller ett par gånger. Men till slut tröttnade han. Och när jag väl började medicinera tyckte jag inte om teater längre. Det var som att förtrollningen var bruten. Då tog jag tag i musiken igen, och nu är väl i princip cirkeln sluten. Jag är tillbaka där jag började.

Berätta lite om bakgrunden till singeln. Varför blev Allt det som är du just en alternativ pride-låt?

Den är alternativ för att den inte låter som en pridelåt. Dessutom handlar den om kärlek mellan män, vilket märkligt nog är ovanligt i de här sammanhangen. Den har ett mer mänskligt tilltal, det där med att vara gay är ju så gammalt. Nu handlar det om våra mänskliga erfarenheter, oavsett om man är han, hon, hen eller alltsammans på en gång.

För de som bara har Village People, Madonna och Wether Girls i sin Pride-spellista. Vilka låtar bör de krydda med för att få en mer alternativ blandning?

Jag har aldrig förstått varför man måste köpa saker som ett paket. När jag var ute som mest var alla killar lätt effeminerade, bar tanktops på deras trådsmala överkroppar och dansade till Charlotte Perelli och Victoria Silvstedt . Patricia var rena Fraggelberget. Deras sexuella ideal var dock något annat, så jag är tveksam till att de fann varandra. Men bara för att man är gay behöver man inte köpa hela konceptet. John Grant är ett utmärkt alternativ, Meilyr Jones är en kommande stjärna. Testa Florence and the Machine , Animal Collective och Everything Everything . Egentligen behöver man inte ha någon spellista, jag lyssnar på BBC6 varje dag och det räcker ganska långt.

Kan du säga en låt som beskriver homosexuell kärlek på ett fint sätt och varför.

Min favorit är U2:s One . Gärna i Johnny Cash s version. Den är så hjärtskärande som en låt bara kan bli. En son som mot faderns vilja söker kärleken, får aids och dör. En röst bortom graven om försoning, kärlek och livets allmänna jävligheter. Jag förstår inte varför vi måste göra livet så surt för varandra, till och med inom familjen. Det räcker med att man måste slåss mot resten av världen ändå.

Berätta om ett fint prideminne.

Något år brukade jag gå ut i pyjamasbyxor. Det var väldigt framgångsrikt, det kan jag rekommendera fler att göra. Dessutom hade jag en vit t-shirt som jag skrev OPEN THE DOG på framsidan och OUVREZ LE CHIEN på baksidan. Det höjde temperaturen ytterligare. Alla ville veta vad det betydde. Jag var långt ifrån snyggast på dansgolvet men definitivt en av dem som drog mest uppmärksamhet. Man kan skaffa sig påfågelfjädrar på olika sätt på Pride. Det finns andra alternativ än paljetter.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011