Idag var då dagen Apple presenterade sin nya musiktjänst Apple Music.
En tjänst som ska ta upp konkurrensen med Spotify och placera all musik i ett och samma ställe.
Om de lyckades? Kanske.

Popmuzik Lover Patreon

Apple Music är ditt iTunes-bibliotek upphöjt i molnet. All musik du äger, som du antingen köpt via iTunes eller rippat ner från en CD eller laddat ner från en hemsida finns tillgängligt i molnet.
Till detta får du mer eller mindre hela iTunes-katalogen (typ 40.000.000 låtar) som streamat innehåll via din dator, iPhone, iPad eller till och med Android.
Det är lite så jag vill ha det. All musik på ett ställe. Mina specialutgåvor av Pet Shop Boys -singlar, min KLF -samling som jag rippat ner till min iTunes tillsammans med Muse och Giorgio Moroders senaste album streamad till mig.
Vill jag ha med mig låten utan att streama för att jag tillexempel är utomlands på semester kan jag ladda ner den lokalt, vill jag bara streama till en dator med lite lagrings så gör jag det.
Men jag har min musik tillsammans med all annan musik för $10 per månad, eller upp till sex konton för $15.
Till detta kan jag hitta komponerade spellistor för humör och genre. Jag hittar nyheter och något som kallas för For You, där jag får tips om låtar och artister jag kanske borde gilla utifrån de kriterier jag talar om för Apple Music att jag gillar.
En stor fördel med Apple Music är att jag även kan streama videor via appen. Så många av de videor man kan köpa från iTunes eller se via YouTube, finns nu tillsammans med all musik du vill lyssna på. Det tror jag är en deal breaker för många.

Detta var väl kanske det minsta jag kunde begära av Apple Music, och det fick jag. Bra.
Vad fick jag mer?

Radio. Apple släpper en radiokanal de döpt till Beats 1.
Här spelar de musik, intervjuar artister och gör annat kul dygnet runt med stationer i London, New York och Los Angeles.
Detta är jag väl inte helt såld på i ärlighetens namn. Men visst, är man van radiolyssnare kankse detta är ett bra komplement till vanliga radiostationer eller spellistor. Men jag ser inte mig som användaren.

Connect. Detta kan kanske vara kul.
Artister skapar ett Connect-konto (lite som Ping), där de kan ladda upp bilder, videor, texter eller låtar som följare kan ta del av. Lite som artistens Facebook-, Twitter-, Instagramflöde i ett och samma flöde.
Fans kan kommentera, gilla och dela inlägg och till och med ladda ner innehåll från flödet.
Om artister använder Connect och det blir ett levande flöde, tror jag detta kan bli väldigt spännande för fans. Men som sagt, det måste underhållas och skapa en ”oss” känsla mer än ”vi och dom”. Funkar det tror jag många kommer uppskatta möjligheterna i Connect.

Hur allt funkar i praktiken vet vi den 30:e Juni då allt kör igång med nya iOS 8.4 samt en uppdatering av iTunes i datorn.
De första 3 månaderna är gratis och därefter får man betala om man vill fortsätta.
En mer utförlig recension kommer då.

https://youtu.be/Y1zs0uHHoSw

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011