Det ryktas att nästa vecka presterar Apple sin streamingtjänst och med det en värdig utmanare till Spotify.
Om iTunes kan rubba Spotifys dominans på marknaden återstår att se, men konkurrens är alltid till fördel för konsumenten så att vi får den bästa tänkbara produkten.
Vad behöver då Apple göra för att bli den bästa produkten i mina ögon?
Apples styrka sitter ju i första hand i företagets ekosystem. Program, inställningar och filer synkas smidigt mellan ens enheter och det jag gör på en enhet kan jag lätt fortsätta med på nästa.
Känslan i program och hårdvara är samma om man så sitter med en MacBook eller en iPhone.
Vad kan då detta göra för iTunes och en streamingtjänst? Vad skulle jag vilja se i ett uppdaterat iTunes samt musikspelaren i min iPhone?

Popmuzik Podcast

Fortsätt där du slutade : Lyssna på musik hemma, och fortsätt på exakt samma ställe när du tar på dig hörlurarna på bussen en halvtimma senare. Samma när du kommer hem från din morgonpromenad. Vill du spela upp musiken du precis lyssnade på i din iPhone via datorn klickar du bara på Play i iTunes och låten fortsätter där du slutade.

All musik på ett ställe : Jag tillhör en av de få som fortfarande köper en hel del musik via iTunes. Nu kan jag enkelt kombinera musiken jag köper med musiken jag streamar i samma spelare utan extra synk. Det finns på ett ställe.

Inbäddning : Som musikbloggare är det en självklarhet att jag ska kunna bädda in spellistor, låtar och album i bloggen (eller på andra hemsidor) från iTunes som nu går att streama, precis som jag kan göra med SoundCloud och Spotify.
Helst skulle det inte ha begränsningen att den som spelar upp måste ha ett Apple Music-abonnemang. Men det är kanske lite överkurs.

Socialt : Är det något Apple varit dålig på under alla år så är det integreringen i sociala medier. 
Nu bör man ju lätt kunna dela låtar på Twitter / Facebook – både som inbäddad spelare och länk. Generera topplistor och spellistor till höger och vänster baserat på vad en lyssnar på eller vad en gillar. 
Mina 10 mest spelade låtar just nu. Albumet jag lyssnar mest på förtillfället. De bästa och mest spelade låtarna med en viss artist eller genre. 
Allt för att kunna sprida musiktips bland ens vänner.

Mediahub : Då många inte har en TV, utan man ser innehåll så som Netflix och SVT Play i datorn eller surfplattan skulle en integrering av Apple TV till iTunes inte skada. Via iTunes har man en Apple TV-liknande meny där man kan se Netflix, HBO, YouTube, trailers med mera. Visst, det går att göra via webbläsaren också, men ändå smidigt att kunna hoppa mellan tjänster inom samma plattform. Som att lyssna på musik, se film och YouTube-klipp.

Distributör : Då Apple tillåter utvecklare att släppa program via App Store till iPhone – allt från programmerings-Kalle i Småland till Electronic Arts, borde Apple erbjuda en distributionstjänst för musik. 
Har artister spelat in en singel eller skiva ska de lätt kunna ladda upp den till iTunes för streaming och försäljning och då distribueras över hela världen. 
Apple tar som vanligt 30% av intäkterna, och resten går till artisten.

Det var väl det.
Vi får se på måndagkväll vad Apple erbjuder oss musikälskande kunder.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011