Vill du få en riktigt härlig musikupplevelse i helgen? Då tycker jag att du ska ta dig till Oceanen på lördag.

Popmuzik Lover Patreon

Oceanen och Valen Agency slår sina kloka huvuden ihop och presenterar rymdinfluerad loop-psych med Anti Pony och The Naima Train .

Hypade Anti Pony har jämförts med band som Deerhunter, Thee Oh Sees och Tame Impala. De kommer till Oceanen med ett hyllat singelsläpp i ryggen och spås av NME ett ljust 2015. Spelningen på lördag blir bandets första i Göteborg.

Sveriges okrönta loopdrottning Maria Nyström går under namnet The Naima Train . 4 februari släppte hon EP:n Afternoon Glow där obeskrivligt vacker rymdpop varvas med Sigur Rós influerade melodier.

Entre: 100:-
Förköp: biletto.se/antipony
Dörrarna öppnar: 17.00
På scen från: 19.00

Här kan du läsa mer om allt du behöver veta inför lördagens spelningar.

Susanna fick en intervju med Anti Pony inför helgens spelning där de berättar om sin musik och vad de har på gång just nu.

Kan ni berätta om er själva och om Anti Pony?

Anti Pony har funnits i typ ett år. Det är lite olika hur våra låtar kommer till. Ibland har Sanna en färdig dikt först och ibland har Alexander en melodi på hjärnan. Ibland bråkar vi och tycker olika, men mestadels är det bara spännande och intressant att göra musik ihop.

Hur skulle ni beskriva er musik?

Som en resa genom Västerbottens inland på en anti pony. Havet och brustna hjärtan.

Kan ni berätta om låtarna I Go Places och Cry On the Floor?

I Go Places lät typ som en psalm från början. Vi har ett rullband med en tidig demo där text och melodi är klar, men med ett helt annat arrangemang. Go Places handlar för mig(Sanna) om ensamhet, försöka övertyga sig själv att man klarar sig själv, fast innerst inne gråter man. Både I Go Places och Cry On the Floor spelade vi in själva i vår första studio. Det var demos som vi egentligen bara skulle visa för skivbolaget, men sen var vi övertygade om att vi skulle släppa dom som dom var. För mig(Sanna) handlar COTF om att ligga på golvet och gråta tills man tror att man inte kan gråta mer, men sen kunde man visst det, hahaha.

Kan ni berätta lite om videon till I Go Places?

Vi träffade en underbar människa som heter Olli Nihil när vi var och spelade i Malmö i somras. Kvällen slutade med att vi drack öl, rökte cigaretter och pratade om musik. Vi spelade upp den ännu osläppta I Go Places för honom och han frågade ifall han fick göra en video till den. Vi sa ja och några veckor senare så skickade han en skitfin video till oss. Han har känsla för takt och ton.

När kan vi vänta oss ett debutalbum?

Vi kommer släppa nya låtar väldigt snart men i vilken form är hemligt….

Kan ni berätta om lördagens spelning?

Det ska bli så roligt att spela i Göteborg! Det blir vår första spelning där. Direkt efter att vi fick spelningen köpte vi en bil, synd bara att vi inte får plats med orgeln i bilen, så om någon har en bergman klavitron eller en philicorda till övers så hör av er på 073-8009677.

Varför blev det namnet Anti Pony?

Det blev bara så, men vi gillar hästar.

Vad inspirerar er när ni gör musik?

Människor, skogen, varandra, långa bilturer helst på natten, utsikten från fönstret på St Göransgatan och stunden just efter en rast när vi gör musik.

Har ni några musikaliska förebilder?

Några förebilder har vi inte längre, det var mer när vi var yngre. Däremot så försöker vi lyssna på så mycket olika musik som möjligt för att få nya intryck och idéer. En period när vi var och skrev låtar i New York lyssnade vi bara på gamla 50 och 60 tals ballader vilket slutade med att vi skrev en fin låt om havet som vi kommer spela på Oceanen på lördag.

Vad har ni för drömmar och mål med bandet?

Vi vill resa, skriva och spela jämt.

Vilket är drömbandet att turnera med?

Det hade ju varit helt sjuk att turnera med Beatles!
Men det går ju inte.

Kan ni berätta lite om vad ni håller på med just nu? Vad händer 2015?

Just nu spelar vi in en massa nya låtar. Vi kommer att göra en liten turné i England i maj. Vi släpper ny musik snart och kommer spela live så mycket vi bara kan.


Anti Pony @
Facebook

Här kan du lyssna in dig på The Naima Train

The Naima Train - Oceanen
The Naima Train @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Susanna heter jag och är skribent på Popmuzik. Jag älskar att snöa in på en bra låt. Oftast lyssnar jag på indiepop/rock men en bra låt är en bra låt oavsett genre. Artister som spelas flitigt i mina lurar är exempelvis Hurula, Kitok, Rhodes, Arctic Monkeys och Brian Fallon.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011